Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Οταν η αδικία γίνεται καθεστώς τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον


Σαν πολύ κράτησε το διάλειμμα, γι΄αυτό τα κεφάλια μέσα και χωρίς σκάφανδρο,χωρίς αναπνευστήρα.Αυτό αισθάνομαι! Σαν να προσπαθώ να βγάλω το κεφάλι έξω από τα λασπόνερα και κάποιος σαδιστής,κάποιος διεφθαρμένος σχιζοφρενής , να μου βουτάει το κεφάλι ξανά και ξανά μέσα στο βούρκο.Και είναι τέτοια η μάνητά του, που ακούω το ανατριχιαστικό του γέλιο, το κοροϊδευτικό. Η κόλαση του Δάντη είναι εδώ μπροστά μας, δίχως καν τον Βιργίλιο να μας συνοδεύει, έστω στο καθαρτήριο.Τα λόγια περίσσεψαν.Ο εχθρός είναι κιόλας μέσα στην πόλη και κουρσεύει την ζωή μας.Η πόλις εάλω.Ο καπιταλισμός συνεχίζει να χαράζει την αδιέξοδη πορεία "σωτηρίας" του, σε μια διαδρομή προδιαγεγραμμένου αφανισμού, που συμπαρασύρει και όλους εμάς.Στα σχέδια που εφαρμόζονται, είναι συμφωνημένη η εξόντωση του λαού, ο αφανισμός μέρους της εργατικής τάξης και για όλους αυτούς, είναι μονόδρομος αυτά τα μέτρα.Αφανίζεται η τάξη τους, δεν έχουν άλλη επιλογή.
Έναν ανελέητο πόλεμο έχουν εξαπολύσει,ενάντια στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις χρόνων και αγώνων.Το μέτωπο κεφαλαίου κυβέρνησης και της Τρόικας, μαζί με τους σφουγκοκολάριους και τα τσιράκια τους,την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που ξανά βάζει πλάτη, υπονομεύοντας τους αγώνες των εργαζομένων, διευκολύνοντας τα σχέδια ΣΕΒ,κυβέρνησης και των ξένων εταίρων τους .
Αύριο Τρίτη 14/12/2010 μόλις μια μέρα πριν από την παλλαϊκή κινητοποίηση και απεργία της Τετάρτης 15/12, η κυβέρνηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίζει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο και στρέφει πίσω δεκαετίες το ρολόι της ιστορίας, χρίζοντας απόλυτο κυρίαρχο την εργοδοσία με όπλα στα χέρια της, που θα καθορίζουν τις τύχες και την ζωή των εργαζομένων και δίνει ένα ακόμη συντριπτικό χτύπημα, σε ό,τι ελάχιστο έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα τους.Το πολυνομοσχέδιο που γενικεύει την φτώχεια και την εξαθλίωση,το πολυνομοσχέδιο θηλιά στο λαιμό της εργατικής οικογένειας.
Παρεμβαίνει ακόμη περισσότερο στις εργασιακές σχέσεις νομιμοποιώντας την δοκιμαστική περίοδο αυξάνοντάς την από 2 μήνες σε 12, νομιμοποιεί ακόμη περαιτέρω την μερική απασχόληση, την διαθεσιμότητα,την παραπάνω μείωση των αποζημιώσεων,προβλέπει και επιτρέπει ακόμη και την ενοικίαση εργαζομένων, την μείωση αποδοχών, τις απολύσεις.......Η ΓΣΕΕ επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τον ρόλο της, απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για μετατροπή της 24 απεργίας της 15/12 σε 48 για την Τρίτη 14 και 15/12 και προχώρησε σε 3ωρη στάση για την Τρίτη.
Στο μεταξύ η ανεργία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις[..]Οι «επίσημα άνεργοι» στην Αθήνα προσεγγίζουν ήδη τους 200.000, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ 12ετίας (περίπου 40 απολύσεις γίνονται ανά εργάσιμη ώρα). Κάθε μήνα που περνάει, αποσύρονται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχτηκαν στην Αττική όπου κτυπά η καρδιά της οικονομίας, καταθέσεις ύψους 1,33 δις. ευρώ (16 δις. ευρώ εκταμιεύθηκαν το τελευταίο 12μηνο).Ραγδαία είναι η πτώση στους οικονομικούς δείκτες σε όλες τις περιοχές της χώρας. Οι αποταμιεύσεις μειώνονται, η οικοδομή βουλιάζει, οι πωλήσεις Ι.Χ. κατακρημνίζονται. [..]

Ορίστε μερικά στοιχεία που δείχνουν συγκριτικά τι συμβαίνει στην Αττική
Από την Ελευθεροτυπία

Ο ΟΑΕΔ δίνει για ολόκληρη την χώρα, για μέχρι τον Οκτώβρη 609.161 εγγεγραμμένους άνεργους και 109.091 από καταγγελίες συμβάσεων.Ας σημειωθεί ότι ακόμη δεν είχαν λήξει οι συμβάσεις στο τουριστικό τομέα
Όσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπάρχει η εκτίμηση ότι 175.000 ακόμη μικρομεσαίες πρόκειται να βάλουν λουκέτο το αμέσως επόμενο διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι θα βγουν στην ανεργία τουλάχιστον 300.000 εργαζόμενοι.Ήδη 4 στους 10, έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια φορολογικής ικανότητας και στην άμεση προοπτική τους είναι να κάνουν στάση πληρωμών των οφειλών τους προς το δημόσιο.Αυτά τα στοιχεία δίνει έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ
Ο πόλεμος θα είναι ανελέητος αλλά έτσι και αλλιώς δεν έχουμε άλλη επιλογή η τους παραδίδουμε την ζωή μας ή αγωνιζόμαστε γι΄αυτήν.
Δρόμος γυρισμού δεν υπάρχει για μας.Ο Αγώνας είναι μονόδρομος!
Στόχος τους, η εξαθλίωσή μας.Στόχος μας , η ζωή μας!
Όταν η αδικία γίνεται καθεστώς.Η Αντίσταση, γίνεται καθήκον!
Όλοι στην παλλαϊκή συγκέντρωση και απεργία την Τετάρτη 15/12
http://blackbedlam.blogspot.com/

Σχόλιο Ζείδωρον:Βέβαια η αυριανή απεργία θα μοιάζει με ανέκδοτο αν οι "επαναστάτες" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απόψε πράξουν το καθήκον τους απέναντι στα αφεντικά τους,που σαφέστατα δεν είναι ο λαός και υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο σκούπα!
Τίποτα όμως δεν εμποδίζει τους εργαζόμενους να ξεκινήσουν μια απεργία διαρκείας χωρίς ΓΣΕΕ,χωρίς ΠΑΜΕ,χωρίς πάτρωνες!!!Για μας τους ίδιους και τα παιδιά μας!
Και να δούμε τότε που θα τρέχουν να κρυφτούν όλοι αυτοί οι δυνάστες μας,από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,τους τριακόσιους της βουλής,τους βολεμένους εργατοπατέρες ως και τον τελευταίο βιομήχανο!

4 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Δικαιοσύνη, ισονομία, δημοκρατία, αξιοσύνη...

zeidoron dtsoukas είπε...

Αδικία,ανισότητα,φασισμός και μέσον είναι το τετράπτυχο που ισχύει αγαπητέ Φοίβο!

angel είπε...

pleon den yparxoun lexeis pou na mporoun na perigrapsoun akrivws auto pou viwnei o aplos laos kathmerina...
h erwthsh einai ti allo perimenoume na pathoume i mallon ti tha mas kanoun na <>??????
Thelw na rwthsw kati olous autous tous gravatwmenous alhtes pou exoun th psevdaisthish oti prosferoun erga sth xwra, sthrizoun tis epixhrhseis kai genikotera kyvernoun auto to sapiokaravo pou legetai Ellada...exoun synhditopoihsei ti exoun dhmiourghsei ston kosmaki pou douleue kai douleuei san skuli gia na parei 400 eurw sth kaluterh gia na zhsei thn oikogeneia tou?? Poses mikres epixhrhseis katevazoun rola to brady kai thn epomenh to prwi den ta xanashkwsan pote??? Posoi apo emas douleuoume edw kai arrketous mhnes APLHRWTOI giati kapoioi ekmetalleuontai tis perikopes misthwn kai tis mazikes apoluseis???
Afou eiste toso exypnoi i thelete na kanete tous exypnous...giati den menete 6 mhnes aplhrwtoi kai tous yperogkous misthous sas na tous dwsete sta kataxrewmena nosokomeia, sta tameia kai opou allou yparxoun elleipseis??? Mallon den sas symferei kai to mono pou thelete na kanete einai na mas isopedwsete...EYXOMAI NA MHN TA KATAFERETE POTE...EYXOMAI NA SHKWTHOUME OLOI, NA BGOUME STOUS DROMOUS KAI NALLAXOUME EMEIS TIS ZWES MAS...
LYPAMAI POU SAS TO LEW ALLA OI ZWES MAS MAS ANHKOUN...

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγγελικούλα μου μια χαρά τα λες αλλά ποιος σ' ακούει.Δυστυχώς τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν.Γυρνάμε πίσω,χρόνια ολόκληρα και κανείς δεν μας εγγυάται την επαναφορά στην προτέρα κατάσταση.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom