Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Εκλεισε οριστικά η Απογευματινή

Σήμερα το μεσημέρι ο νομικός σύμβουλος του εργολάβου Σαραντόπουλου που εξέδιδε την Απογευματινή,Δ. Μαύρος,ανακοίνωσε ότι η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοσή της.Είχε προηγηθεί αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα η οποία τελικώς αποσύρθηκε και κατατέθηκε αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης.Ετσι μπαίνει οριστικά λουκέτο σε μια ιστορική εφημερίδα του συντηρητικού χώρου κι οι δημοσιογράφοι της και το υπόλοιπο προσωπικό όχι μόνο χάνουν τη δουλειά τους αλλά και τα δεδουλευμένα αρκετών μηνών.

8 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Άσχημα νέα και καθόλου ενθαρρυντικά.
Αν και δεν την διάβαζα την εφημερίδα, έχει μια ιστορία.

Καλησπέρα

ΑNOULI είπε...

Είναι κρίμα να κλείνουν δουλειές για τους εργαζόμενους! Και γιατί θα μείνουν απλήρωτοι;;;Ο ιδιοκτήτης της δεν έχει χρήματα;;;
Καλό βράδυ Δημήτρη και όσο γίνεται πιο ξέγνοιαστο

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Δημήτρη μου. Κρίμα πράγματι για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Σας περιμένω το σαβ/κο, μη με ξεχάσεις!
Φιλιά!

blackbedlam είπε...

To λουκέτο στην ενημέρωση έτσι και αλλιώς είναι μια πληγή για την δημοκρατία.Τώρα θα μου πεις αυτό θα μπορούσε να το πει κανείς για παλαιότερες εποχές που η εκπροσώπηση των πολιτικών απόψεων από τον έντυπο τύπο ήταν ουσιαστική με την έννοια ότι οι πολιτικές απόψεις περιοριζόντουσαν σε δύο διαφορετικές πολιτικές και άντε και κείνη των μεσοβέζικων προτάσεων του κεντρώου χώρου.Σήμερα τα πράγματα δεν είναι σαφώς τα ίδια και η ανάγκη έκφρασης των απόψεων και της ενημέρωσης, βρίσκει τον δρόμο της μέσα από εκατοντάδες παράθυρα,και χιλιάδες στήλες και μονόστηλα.Άρα δεν έχουμε δα και να χάσουμε τίποτα από τον "Πλουραλισμό" της ενημέρωσής μας.
Τι γίνεται όμως με τους 130 ανέργους και τις οικογένειες τους που προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των ανέργων;
Η επιχείρηση δεν έχει να χάσει τίποτα παίρνει τα λεφτά της από δω και τα πάει εκεί δεν χάνονται αυτοί,έχουν εξασφαλιστεί μέχρι και τα δισέγγονά τους.

zeidoron dtsoukas είπε...

Βάσσια μου επί Χούντας η Απογευματινή ήταν στα φόρτε της γιατί είχε μια πολύ καλή φουρνιά δημοσιογράφων,εκ των οποίων αρκετοί και σήμερα συνεχίζουν ακάθεκτοι:Κώστας Χαραδαβέλας,Σπύρος Καρατζαφέρης,Γιάννης Κυριακόπουλος(ο ΚΥΡ),Γιώργος Γκιώνης,Σεραφείμ Φυντανίδης,Αλέκος Φιλιππόπουλος,Χρήστος Φιλιππίδης,Φρέντυ Γερμανος κλπ.Στη μεταπολίτευση όλοι αυτοί έφυγαν και σιγά σιγά η Απογευματινή έχασε την αίγλη της.Η ιστορία της όμως δεν διαγράφεται όπως θα διαγραφούν τα χρέη του ιδιοκτήτη της!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ανούλι μου ο ιδιοκτήτης έχει χρήματα αλλά προτιμάει να τα τρώει μόνος!
Κι απ' ότι λέγεται όταν ξοφλήσει με τα χρέη θα του μείνει ο τίτλος της Εφημερίδας καθαρός,τον οποίο άνετα μετά θα μπορεί να πουλήσει.Θα βγάλει και κέρδος δηλαδή.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία μου δεν μιλάς γι' αυτό το Σαββατοκύριακο των εκλογών γιατί θα βρισκόμαστε στο Αγρίνιο!Καλή επιτυχία σου εύχομαι και θα τα πούμε.
Να είσαι καλά,φιλιά επίσης!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή ΒΒ σίγουρα η ενημέρωση δεν έχει να χάσει τίποτα με το κλείσιμο της Απογευματινής!Ομως θα βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι στο δρόμο κι ίσως αποτελέσει προπομπό κι γι' άλλες επιχειρήσεις του Τύπου.Είναι γνωστό πως όλες ζουν από κρατική διαφήμιση και θαλασσοδάνεια.Επίσης στην Ελλάδα ανθεί το φαινόμενο να πτωχεύουν οι επιχειρήσεις και να ζουν πλουσιοπάροχα οι επιχειρηματίες.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom