Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αγριες κόντρες και παζάρια στο παρασκήνιο της διακαναλικής

Ως γνωστόν,μπροστά στο διαγραφόμενο κίνδυνο να μαυριστούν οι  υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές,ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να πολώσει το κλίμα δίνοντας διακαναλική συνέντευξη τύπου.
Τα γεγονότα που μεσολάβησαν από τη μέρα που ανακοινώθηκε η πρόθεσή του μέχρι την τελική συμφωνία κυβέρνησης,καναλιών και δημοσιογράφων είναι για γέλια και για κλάματα.Και αν τα δει κανένας ψύχραιμα θα καταλάβει το επίπεδό μας  και ως χώρας και ως ΜΜΕ αλλά και ενός εκάστου ξεχωριστά.
Εν πρώτοις αντέδρασε το MEGAλο κανάλι γιατί η συνέντευξη συνέπιπτε με τη φετινή του "υπερπαραγωγή" το ΝΗΣΙ.Μετά ήρθαν οι κόντρες των "κυρίαρχων" των 8 για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι,αυτό του συντονιστή και τέλος προέκυψε και θέμα έδρας της έκτακτης συνέντευξης-διαγγέλματος του πρωθυπουργού(φοβήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο κτήριο της ΕΡΤ).
Αποτέλεσμα όλων αυτών των υπέροχων στιγμιοτύπων ήταν να φαγωθεί το "Νησί" και η συνέντευξη να ορισθεί για απόψε στις 9 στο Μέγαρο Μαξίμου (για το φόβο των Ιουδαίων),συντονιστής να είναι (άκουσον άκουσον) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κύριος Πεταλωτής και εκ μέρους των "κυρίαρχων" των 8 να απέχει (σνομπάροντας;) ο κύριος Χατζηνικολάου!Επίσης κάποιοι "έξυπνοι" είχαν την άποψη να μαγνητοσκοπηθεί η συνέντευξη αλλά οι δημοσιογράφοι επέμεναν σε ζωντανό διάλογο.
Οι δημοσιογράφοι που θα μετέχουν στην συζήτηση σύμφωνα με την σειρά που θα ξεκινήσουν να ρωτούν είναι:Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (Ant1), Αιμίλιος Λιάτσος (Star), Ανδρέας Κωνσταντάτος (Alter), Αντώνης Σρόιτερ (Aplha) , Σία Κοσιώνη (Σκαϊ) και Προκόπης Δούκας (Net).
Τώρα γιατί έπρεπε σώνει και καλά ο Πρωθυπουργός ν' απευθυνθεί στο λαό εν όψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δεν το καταλαβαίνουμε.Τι άλλο εξυπηρετείται πέραν της πόλωσης και του πολιτικού εκβιασμού που λέγεται πως θα προβεί (ή εγώ ή το χάος);
Κι αφού τέλος πάντων αποφασίστηκε γιατί όλος αυτός ο σαματάς;
Θα μπορούσε να πάει σ' ένα Κρατικό κανάλι και να μιλήσει όση ώρα ήθελε και να βλέπαμε στις μετρήσεις της AGB τα ποσοστά του.
Στα ολοκληρωτικά καθεστώτα οι αρχηγοί μιλάνε σε Εθνικό δίκτυο και μάλιστα χωρίς "αντίπαλο"!

2 σχόλια:

αντωνης είπε...

Θελω να ελπιζω οτι αν πολωσει το κλιμα (που δεν το θεωρω σιγουρο), τοτε το μαυρισμα θα ειναι ακομα περισσοτερο.
Συμφωνω απολυτα με την τελευταια προταση περι ολοκληρωτικου καθεστωτος.

Καλη βδομαδα Δημητρη.

zeidoron dtsoukas είπε...

Θα δούμε σε λίγες ώρες Αντώνη,πάντως όλες οι πληροφορίες λένε πως εκεί θα την πάει τη δουλειά."Η εγώ ή το χάος" και ποιος ξέρει μπορεί και καμιά ψευτοπαροχή.Να είσαι καλά,καλή εβδομάδα επίσης!

Read more: Go to TOP and Bottom