Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κυβέρνηση – οπερέτα


Ενας τίτλος θα ταίριαζε για την κυβέρνηση με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους με φορτηγά, πρατήρια, σιδηροδρομικούς. Κυβέρνηση – οπερέτα.
Μόνο με ανέκδοτο θα μπορούσε να παραλληλιστεί η πολιτική που ακολουθήθηκε στην κρίση των τελευταίων ημερών. Και το φοβερό είναι ότι όλα τα μεγάλα ονόματα του ΠΑΣΟΚ την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια προκειμένου να μην φθαρούν και να μην φάνε τα γιαούρτια. Ο πολλά βαρύς Μιχάλης Χρυσοχοίδης έχει εξαφανιστεί και έχει βάλει στη θέση του τον Ντίνο Ρόβλια που προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα στα κανάλια. Ο Δ. Ρέππας βγάζει τον γ.γ. του υπουργείου Χ. Τσιόκα ο οποίος χειρίζεται τόσο την υπόθεση του ΟΣΕ όσο και των φορτηγατζήδων. Κι έτσι, κάπως ήλθε το απόλυτο μπάχαλο.
Τη Δευτέρα επέβαλαν το πλαφόν διότι, είπαν, θέλουν να προστατέψουν τον κόσμο από τους κερδοσκόπους βενζινάδες που θα ανέβαζαν τις τιμές. Για μια εβδομάδα, είπαν, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Αίφνης πήραν πίσω την απόφαση και το πλαφόν δεν θα ισχύει από απόψε το βράδυ. Τώρα εξέλιπε ο κίνδυνος της κερδοσκοπίας. Πώς θα προστατευτούν οι καταναλωτές από τις τιμές που θα επιβάλλουν από αύριο τα πρατήρια; Μπάχαλο δηλαδή.
Είναι φανερό ότι επελέγη να σπάσει το μέτωπο των απεργών που διαμορφώθηκε και να μείνουν μόνο οι φορτηγατζήδες οι οποίοι συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους.
Κι εδώ το απόλυτο κυβερνητικό μπάχαλο. Για τέταρτη ημέρα τα… επιταγμένα φορτηγά και οι… επιταγμένοι ιδιοκτήτες συνεχίζουν την κινητοποίησή τους δημιουργώντας μπάχαλο στους δρόμους και την αγορά. Οι φορτηγατζήδες δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο το οποίο ουσιαστικά έχει ψηφιστεί. Και τι κάνει η κυβέρνηση; Στέλνει τελεσίγραφα που στη συνέχεια τα παίρνει πίσω. Και μάλιστα, το τονίζουμε, σε επιταγμένους εργαζόμενους. Εδώ δεν έχει σημασία αν το νομοσχέδιο είναι σωστό ή λάθος. Ο καθένας έχει τα επιχειρήματά του. Σημασία έχει ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να κυβερνήσει, λαμβάνει σπασμωδικές κινήσεις και χάνεται ακόμη και στα εύκολα. Τι θα κάνει δηλαδή όταν θα ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα και θα ξεσηκωθούν χιλιάδες; Θα τους επιτάξει όλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom