Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το αίσχος του πόθεν έσχες

Πλουσιότατο το έσχες,άγνωστο το πόθεν!
Διαβάζοντας κανένας τα "πόθεν έσχες" των βουλευτών και των ευρωβουλευτών μας αισθάνεται τουλάχιστον ηλίθιος μπροστά στον πλούτο τους.
Φτωχότερη όλων η  κυρία Παπαρήγα με εισόδημα 136.000 ευρό,χωρίς αυτοκίνητο και σχεδόν χωρίς ιδιοκτησία (μόλις ένα σπίτι 90τμ).Κι έτσι όμως είναι 15 φορές πλουσιότερη από έναν ανειδίκευτο εργάτη και πάνω από 20 φορές από έναν άνεργο ή ένα συνταξιούχο του ΟΓΑ.
Από κει και πέρα διαπιστώνουμε μια μάχη πρωταθλητισμού σε εισοδήματα,καταθέσεις,μετοχές,ακίνητα,σκάφη,αυτοκίνητα,μηχανές και δεξαμενές κολύμβησης (έτσι λένε στη Βουλή τις πισίνες)!
Σοσιαλιστής υπουργός με 2,7 εκατομμύρια καταθέσεις κι επίσης σοσιαλιστής βουλευτής με 72 ακίνητα ξεφτιλίζουν την θεωρία-ιδεολογία του σοσιαλισμού.Και λίγο πιο κάτω παγώνει η τσιμινιέρα με τις καταθέσεις 880.000,τα 27 ακίνητα και τις μετοχές αξίας 1,8 εκ. προσφάτως υπουργοποιηθείσας κυρίας που θα λύσει τα προβλήματα των λαθρομεταναστών!
Ακολουθούν νεοφιλελεύθεροι σκαφάτοι με πλήθος ακινήτων στην κατοχή τους και καταθέσεις που φτάνουν μέχρι 3,6 εκ. ευρό που συμμερίζονται τον πόνο της φτωχολογιάς και εναντιώνονται σφόδρα στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.Από κοντά στον πρωταθλητισμό της ιδιοκτησίας ακινήτων κι ο "σύντροφος" πρόεδρος μικρού κόμματος,όπως και ο αποχωρήσας της προεδρίας "αριστερός" πρόεδρος!
Εν ολίγοις άπαντες είναι εύποροι κι ευκατάστατοι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας,πλείστοι δε εξ αυτών ανεπάγγελτοι,που εμείς ο λαουτζίκος τους εμπιστευόμαστε το μέλλον μας.
Τι είδους σαδομαζοχισμός είναι αυτός;Ποιος ψυχίατρος θα μας απαντήσει στο γιατί προτιμάμε τους αριστοκράτες αντί των αρίστων;
Εκπρόσωποι του κεφαλαίου της Ελληνικής πλουτοκρατίας,συλλέκτες ακινήτων και αποταμιευτές ρευστού,βαφτίζονται σοσιαλιστές,κομμουνιστές,νεοφιλελεύθεροι ζητάνε την ψήφο μας για το καλό μας και μεις τη δίνουμε με κλειστά μάτια.
Πως και με ποια λογική θα μπορέσει ο Κροίσος πολιτικός να συναισθανθεί τα προβλήματα και τη δεινή θέση που βρίσκεται ο εργαζόμενος,ο συνταξιούχος κι ο άνεργος;
Ποια μάχη να δώσει ο έχων και κατέχων πολιτικός και γιατί να τη δώσει για τα συμφέροντα του φτωχού και ανήμπορου πολίτη,που βρίσκονται στην απέναντι όχθη των δικών του συμφερόντων;
Ας σταματήσει επιτέλους αυτό το ΑΙΣΧΟΣ με την ανακοίνωση του "πόθεν έσχες",αφού στην ουσία το έχειν μαθαίνουμε και ποτέ το πόθεν προέκυψε.Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα χρόνια,με τις μίζες και τη διαφθορά να βασιλεύουν,οι επιτροπές ελέγχου να μη έχουν διαπιστώσει ούτε μια παρανομία,ούτε μία παρατυπία.Επιμένουμε ότι πρόκειται για αίσχος όλη αυτή η ιστορία με τη δημοσίευση του πόθεν έσχες των εθνοπατέρων μας.Το πόθεν θέλουμε να μάθουμε κύριοι γιατί όσο καλόπιστοι κι αν είμαστε κάποια πράγματα δεν δικαιολογούνται ούτε από τη βουλευτική σας αποζημίωση,ούτε από την επιχειρηματική σας δραστηριότητα.Οσο για την καραμέλα της κληρονομιάς,έλεος!
Ολων σας οι πρόγονοι πάμπλουτοι και ημών πάμφτωχοι;

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι σου κάνει τόση εντύπωση Δημήτρη μου;
Η μήπως βγήκαν μόνοι τους αυτοί απο παρθενοκάλπη;
Εμείς τους έχουμε εκλέξει και τα ξέραμε όλα...άς προσέχαμε.
Καλημέρα φίλε μου.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Εμεις φταιμε Δημητρη μου, εμειιιιιιιιιιιιιιιιις.....

ANOULI είπε...

Mήπως μπορεί να βγει βουλευτής κάποιος φτωχός;;;;;;; Ξέρεις πόσα χρήματα χρειάζονται ;;;; Φυσικό είναι να γίνονται πολιτικοί οι έχοντες αφού ο κόσμος ψηφίζει αυτούς που γνωρίζει από το γυαλί ! Και εκεί για να βγεις πρέπει να σκορπίσεις χρήμα ή μέσον που σημαίνει εξαργύρωση όταν ψηφιστείς!!!!!!!!!!!!!
Αυτή είναι η πραγματικότητα!!!
Όλα τα άλλα είναι φιλολογία νομίζω!!!!!!!!
Να αλλάξει ο τρόπος που διαφημίζονται οι υποψήφιοι και τότε θα δεις και φτωχούς ή......... έστω φτωχούς γιατί ποιος φτωχός θα αφήσει τη δουλειά του να τρέχει σε προεκλογικές ομιλίες και γνωριμίες;;;
Κακά τα ψέμματα ! Μόνο ευκατάστατοι μπορούν να ρισκάρουν υποψηφιότητα στη Βουλή!!!!!!!!!!!!!
Ρεαλίστρια ούσα ,μιλάω χωρίς συναίσθημα!
Εγώ πάντως το πόθεν θέλω να το μάθω!!!!!!!!!!!!! Και τότε θα δεις !!!!!!!!
΄Καλό απόγευμα

Βάσσια είπε...

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, η υποψία που επβεβαιώνεται ή η επιβεβαίωση της βλακείας μας.

Άστα Δημήτρη, αν είναι ΤΟΣΑ αυτά που δημοσιοποιούνται, ούτε να σκεφτώ τα υπόλοιπα δεν θέλω..... μάλλον δεν θα αντέξουμε.

Καλό βράδυ

------ είπε...

Ωραιο το διαβαζω το βραδυ Δημητράκη μου.........με την ευκαιρια........η κονσολα ΗΡΘΕ!!!!!!!
(στην αποθηκη του καταστηματος,αυριο στο καταστημα,μεθαυριο παω και την τσιμπάω)

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλέ μου φίλε Θαλασσοκράτορα δεν είναι ότι μου κάνει εντύπωση το "πόθεν αίσχος" τους,είναι ότι την ώρα που έγραφα άκουγα την κυρία Νταλάρα(εκνευρισμένη από την κριτική)να προσπαθεί να μας πείσει ότι αφού δουλεύουν(αυτή κι ο σύζυγος)κι αφού και οι δυο γονείς της είναι αγρότες φυσικό είναι να έχει και χρήματα και ακίνητα!!!!!!!
Οτι φταίμε εμείς το τονίζω και ζητάω μάλιστα και ψυχιατρική συνδρομή γιατί με τη λογική δεν εξηγείται η εμμονή μας στους πλουτοκράτες!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη μου το γράφω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί και θέλω κάποια γνωμάτευση ειδικού ιατρού!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ανούλι μου γιατί να μην μπορεί κι ο φτωχός να πάρει μέρος επί ίσοις όροις στα δρώμενα;Το πολιτευμά μας σήμερα τύποις είναι δημοκρατικό και στην ουσία αριστοκρατικό.Οπως πολύ σωστά το γράφεις μόνο ευκατάστατοι μπορούν να μπουν στη Βουλή.Εστω κι έτσι ας μας πείσουν πως όσα κατέχουν δεν είναι από το δημόσιο κορβανά αλλά πως να μας πείσουν αφού απόψε μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε είπαν πως επανελεγχθούν οι δηλώσεις όσων τα ονόματα έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα(ζήσε Μάη να φας τριφύλλι λέει μο λαός μας!).
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Βάσσια μου ακριβώς έτσι είναι!Μας κάνουν να νιώθουμε ηλίθιοι.Που είναι το πόθεν όλων αυτών των αμύθητων περιουσιών;Κι αν υπολογίσουμε και τις οφσόρ που είναι αδύνατο να ελεγχθούν,τότε θα μας στρίψει τελείως.
Καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλησπέρα Νανά μου!Να είσαι καλά,σ' ευχαριστώ και καλορίζικο το εργαλείο!

αντωνης είπε...

"Πως και με ποια λογική θα μπορέσει ο Κροίσος πολιτικός να συναισθανθεί τα προβλήματα και τη δεινή θέση που βρίσκεται ο εργαζόμενος,ο συνταξιούχος κι ο άνεργος;"

Ετσι ακριβως ειναι, παρα πολυ σωστη η ερωτηση σου Δημητρη.

Καλησπερα.

zeidoron dtsoukas είπε...

Να είσαι καλά Αντώνη μου!Εκείνο που ψάχνω είναι την απάντηση στο γιατί τους ψηφίζουμε τόσες τετραετίες τώρα.
Καλό βράδυ!

αντωνης είπε...

Ποσες απαντησεις θες στο ερωτημα σου; (γιατι ο καθενας μας τους ψηφιζει για διαφορετικους λογους)
Αραδιαζω μερικες χωρις καθολου σκεψη:
α) Γιατι προεχει να κερδιζει η ομαδαρα μας και ολοι οι άλλοι να πανε να ... (αυτο το σλογκαν το εχουμε μεταφερει ακριβως οπως ειναι στην πολιτικη εμεις οι ψηφοφοροι)
β) Γιατι μας αρεσει να ακουμε ψεμματα και λογια που μας χαϊδευουν τ' αυτια
γ) Γιατι δεν ψηφιζουμε θετικα, αλλά αρνητικα. Ιδιαιτερα οι ψηφοι το 2004 και το 2009 ηταν ψηφοι λαχταρας να φυγουν ο Σημιτης και ο Καραμανλης αντιστοιχα
δ) Γιατι μας εχουν διορισει μια ογδοη ξαδελφη και εχουμε υποχρεωση στο κομμα
ε) Γιατι ειμαστε ανανταμ παπανταμ Βενιζελικοι ή Δεξιοι και πρεπει να κρατησουμε αυτο το διαχωρισμο.
στ)Γιατι ειμαστε μ@λακες

Φτανουν αυτες οι απαντησεις;

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Αντώνη χαλάρωσε,φορτωμένο σε βλέπω!Σίγουρα ισχύουν όλες οι απαντήσεις σου και υπάρχουν ακόμα κι άλλες.Μακάρι κάποτε να ξυπνήσουμε και ν' αποβάλουμε όλες αυτές τις κακές συνήθειες,παρατράβηξε η κοροϊδία.
Να είσαι καλά,καλό ξημέρωμα!

αντωνης είπε...

Οταν τραβαμε ολα αυτα που τραβαμε Δημητρη, το λιγοτερο που μπορω να κανω ειναι να ειμαι φορτωμενος.

Επισης, καλο ξημερωμα.

Λιακαδα είπε...

Τι ζητας βρε Δημητρη κι εσυ! Και γιατι να μας πουν το ποθεν αιτου αισχους τους;Tτι τους ειμαστε της γουνας τους μανικι;;Ενω η Αννουλα η Νταλαρα.. οσο ναναι ..ε κατι τους ειναι το κοριτσι και με το δικιο της διαμρτυρεται! Την ειχαν "ρηγμενη " τη φουκαριαρα!
Αυτο το καραβι εκει απεναντι στο βουνο το βλεπεις;
Καλα να παθουμε!

Λιακαδα είπε...

Ξεχασα.. Κατι γινεται με το μπλογκ σου ....
Η σελιδα κατεβαινει σαν...χελωνα..
Δεν το ψαχνεις λιγο ?

zeidoron dtsoukas είπε...

Λιακάδα μου δεν είχα δει το σχόλιό σου,συγνώμην!Οχι μόνο το καράβι στο βουνό βλέπω αλλά και το "σκαφάκι" στη μαρίνα!Να 'ναι καλά το κορίτσι ανταμείφθηκαν οι κόποι της.
Για το μπλογκ που γράφεις και σ' ευχαριστώ εγώ δεν το βλέπω γιατί όλως παραδόξως η σύνδεσή μου είναι γρήγορη,όμως μου το έχουν πει κι άλλοι και προσπάθησα να το αλαφρώσω κόβοντας κάποια γκατζετάκια και τις φωτογραφίες από τα λινκ αλλά και πάλι δεν αλλάξε κάτι,οπότε τα επανέφερα.Αν ξέρεις τι μπορεί να φταίει γράψε μου σε παρακαλώ!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom