Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Δύο εντολές του ΔΝΤ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ σήμερα Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου το «ΠΟΝΤΙΚΙ» με  πρωτοσέλιδο τις δύο εντολές  του ΔΝΤ που ο Στρος Καν,  ως άλλος Αβραάμ,  διαβιβάζει στην «αμαρτωλή» Ελλάδα. Με πιο απλά λόγια, το ΔΝΤ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση  να ανοίξει τις φυλακές για τους φοροφυγάδες και να «κλείσει» τράπεζες « σπρώχνοντας» τις διαδικασίες των εξαγορών και συγχωνεύσεων. (Σελ. 5)
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ που το ΔΝΤ ζητάει τα ρέστα μας, οι Τούρκοι συνεχίζουν να ζητούν το μισό Αιγαίο. Οι τουρκικές απαιτήσεις φαίνεται πως  θορύβησαν ακόμη και τον… ψύχραιμο Δρούτσα, ο οποίος ανακοίνωσε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα  ξεκαθαρίσει το «νέο δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (Σελ. 4)
ΠΑΡΑ τους δύσκολους καιρούς στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να θυμούνται αυτά που τους διαιρούν και κάποιοι να εξοφλούν παλαιούς εσωκομματικούς λογαριασμούς. Έτσι λοιπόν, στην αντεπίθεση που  σάλπισε ο πρόεδρος, κατά κάποιον περίεργο τρόπο τα «ορφανά του Βενιζέλου»… περίσσεψαν (Σελ 10- 11).
ΕΥΦΛΕΚΤΟ είναι το τοπίο και στο κόμμα της ΝΔ, καθώς τα αναμενόμενα μαύρα μαντάτα που θα  έρθουν από την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δώσουν αφορμή για  εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα (Σελ.12-13).
ΕΥΦΛΕΚΤΗ (για να μην πούμε ηλεκτρική) φαίνεται να γίνεται και η καρέκλα του «τσάρου» της Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου. Πολλοί πιστεύουν ότι τον διακόπτη για το ηλεκτροσόκ θα  πατήσει ο νέος άμισθος σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος (Σελ. 16-17).
ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ αλλάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων και η επιστημονική ομάδα και οι συντάκτες του «Π», με την ευθύνη της Καλλιόπης Λιώρα, Συμβούλου σε θέματα ασφάλισης, πρόνοιας, σύνταξης, απαντούν στα ερωτήματά σας. (Σελ. 43-45)
ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «Ποντίκι Art», με εξώφυλλο τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος, λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Τα Οπωροφόρα της Αθήνας» μιλάει για το σινεμά και δηλώνει μεταξύ άλλων: «Αυτό που ένωνε τη δική μου γενιά ήταν ένα αίσθημα εναντίον του κυρίαρχου ελληνικού κινηματογράφου. Που ήταν κάτι πολύ χυδαίο.»

ΤΕΛΟΣ, χωρίς άλλη οικονομική υποχρέωση… Το «Π» συνεχίζει τη μοναδική λογοτεχνική προσφορά για τους αναγνώστες του «Τα Άπαντα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ», με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και τον βοηθό του, τον περίφημο Γουάτσον. Στην Αθήνα κυκλοφορεί το «Σημειωματάριο του Σέρλοκ Χολμς Γ’ Μέρος» και στην επαρχία το «Σημειωματάριο του Σέρλοκ Χολμς Β’ Μέρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom