Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Η σιωπή του 33%

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ σήμερα Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου, το ΠΟΝΤΙΚΙ με πρωτοσέλιδο για τη «Σιωπή του 33%» του εκλογικού σώματος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse που πραγματοποιήθηκε για το «Π» το ένα τρίτο των ψηφοφόρων την «κάνει», εξοργισμένο και απογοητευμένο από τα κόμματα εξουσίας, χωρίς, ωστόσο, να δείχνει τη διάθεση να εναποθέσει ελπίδες στην αριστερά και τα άλλα μικρότερα κόμματα, χωρίς δηλαδή να διευκρινίζει την ψήφο του. Στη δημοσκόπηση του «Π» αποτυπώνεται και η πρώτη σύγκριση των διδύμων Σγουρού- Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής και Καμίνη- Κακλαμάνη στο δήμο Αθηναίων (Σελ.10-11)

Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ανασχηματίστηκε, τα μέλη της πολλαπλασιάστηκαν, αλλά η χαρά κράτησε μια μέρα καθώς ήδη ξεκίνησαν οι γκρίνιες και τα ψαξίματα για τις αρμοδιότητες, αλλά και για το ποιοι θα πίνουν πρωινό καφέ με τον πρωθυπουργό. Το πρώτο καφεδάκι ο πρωθυπουργός το ήπιε στο υπερ-υπουργείο του Ραγκούση, μαζί με τον Δ. Δρούτσα, τον Γ. Παπακωνσταντίνου, την Βάτζελη, τον Αθανασάκη και χωρίς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο. Τυχαίο; (Σελ. 4-5)

ΟΙ ΠΡΩΙΝΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ του πρωθυπουργού και των στενών του συνεργατών πάντως- μετά Πάγκαλου ή άνευ- αναμένεται να είναι πικροί, καθώς τα μαντάτα (εντολές) από τις Βρυξέλλες και τους επόπτες είναι απλά και σαφή: Νέα μέτρα , νέα χαράτσια (Σελ.12-13)

Η ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΉ επιστολή του καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προς τον Γιώργο Παπανδρέου για την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται από το "Π" (Σελίδα 15)

ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, δηλαδή την κατάσταση που απαιτεί από την αριστερά να ορθώσει το ανάστημά της, Αλαβάνος και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την προσπάθεια διάσπασης του ατόμου! Μπράβο παιδιά... (Σελ.18)

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχει σταματήσει να γυρίζει παρακολουθώντας το ελληνικό αδιέξοδο. Το μεγάλο ενεργειακό παιχνίδι συνεχίζεται στη γειτονιά μας και μικροί και μεγάλοι παίχτες «σφάζονται» για να προχωρήσουν ένα τετραγωνάκι στη σκακιέρα. Η ελληνική κυβέρνηση «παρευρίσκεται» και χαιρετίζει τον... πλάτανο (Σελ 51)

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ αλλάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων και η επιστημονική ομάδα και οι συντάκτες του «Π», με την ευθύνη της Καλλιόπης Λιώρα, Συμβούλου σε θέματα ασφάλισης, πρόνοιας, σύνταξης, απαντούν στα ερωτήματά σας. Ενημερωθείτε και από το άρθρο του εργατολόγου Δημ. Περπατάρη (Σελ. 43-45)

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ όπου όλοι αναζητούν στο βάθος του τούνελ την ανάπτυξη, το μεγάλο ζητούμενο είναι οι αναπτυξιακές εταιρείες. Εκατοντάδες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις προσβλέπουν στην 75η ΔΕΘ για συνεργασίες και συνεργίες…Το 24σέλιδο ειδικό ένθετο που κυκλοφορεί μαζί με το «Ποντίκι» επιχειρεί να ρίξει φως στην έκθεση αυτή στη δίνη της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom