Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ανεργοι ...υπουργοί 20 μέρες μετά τον ανασχηματισμό

20 μέρες έχουν περάσει από την ημέρα ή μάλλον τη νύχτα που έγινε ο ανασχηματισμός κι ακόμα υπάρχουν υπουργοί που δεν έχουν ορκιστεί και φυσικά δεν έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους!
Πρόκειται για τον υπουργό  Γιάννη Διαμαντίδη και την υφυπουργό Ελπίδα Τσουρή του νεοσύστατου υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.

Εκτός του ότι παραμένουν ...άνεργοι κανένας τους δεν ξέρει ποιες είναι οι αρμοδιότητές του!Πηγαινοέρχονται στο παλιό υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στην Γρηγορίου Λαμπράκη στον Πειραιά, χωρίς όμως αντικείμενο και γραφείο.

Η μόνη κινητικότητα που υπήρξε, μόλις την Παρασκευή, ήταν να δοθεί με προεδρικό διάταγμα το λιμενικό στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων. Αγνωστο παραμένει αν θα ξαναπάρουν την Ποντοπόρο Ναυτιλία που έχει ανατεθεί στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στον Πειραιά πάντως επικρατεί μεγάλη αναστάτωση κι εκνευρισμός και όλοι μιλούν για προχειρότητες αφού ένας τομέας όπως η ελληνική ναυτιλία παραμένει τόσο καιρό ακέφαλη με αποτέλεσμα να χάνονται συνεχώς εκατοντάδες εκατομμύρια από κοινοτικά κονδύλια.

Πέραν της κλασσικής Ελληνικής αδιαφορίας υπάρχει κάποιος  λόγος που δεν ορκίζονται;Κι αλήθεια στο τέλος του μήνα θα πάρουν κανονικά το μισθό τους αν κι ... άνεργοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom