Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Εκκενώνονται ξενοδοχεία στη Σάμο,ανεξέλεγκτη η κατάσταση

Έχουν βαλθεί να αποτεφρώσουν ολόκληρη τη Σάμο

Εκκενώνονται ξενοδοχεία στα Βοτσαλάκια

- Δήμος Μαραθόκαμπου και Καρλοβασίου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

- Οι φλόγες κατεβαίνουν από το βουνό και απειλούν τα πρώτα σπίτια

Το νησί του Πυθαγόρα για τρίτη φορά φέτος το καλοκαίρι πλήττεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, με όλους τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση και να μιλούν ανοιχτά ότι βασανίζονται και καταστρέφονται στο βωμό του κέρδους.

Οι φλόγες κατεβαίνουν από το βουνό και τα πρώτα σπίτια στον Μαραθόκαμπο απειλούνται, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων που κατευθύνουν την φωτιά στην τουριστική περιοχή Βοτσαλάκια, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, με αποτέλεσμα χιλιάδες τουρίστες να μεταφερθούν όπως όπως από τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ σε ασφαλή σημεία του νησιού.
Τα πύρινα μέτωπα είναι δύο και ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα το μεσημέρι στην περιοχή του Μαραθόκαμπου και στο Καρλόβασι. Η φωτιά καίει δασική περιοχή σε δύσβατα μονοπάτια, κάτι που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των πυροσβεστών. Επίσης, το γεγονός ότι στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι διευκολύνει στις συνεχείς αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς αλλά και δυσκολεύει την κατάσβεσή της.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, οι δήμοι Μαραθόκαμπου και Καρλοβάσου τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλής της πυρκαγιάς και της επικινδυνότητας της κατάστασης. Νωρίτερα η φωτιά πλησίασε τις αυλές των σπιτιών στον δήμο Μαραθόκαμπου, αλλά ευτυχώς τελευταία στιγμή γλίτωσαν τα χειρότερα οι κάτοικοι.

Επίσης, οι δήμοι τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω και του πυκνού καπνού από τη φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπνοής οι κάτοικοι των κοντινών περιοχών.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom