Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Περισυνελέγησαν 60 λαθρομετανάστες ΒΔ της Πάρου

Βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από αλλοδαπό, ο οποίος δήλωσε ότι επιβαίνει σε σκάφος που βρίσκεται σε δυσχερή θέση μαζί με άλλους 60 περίπου αλλοδαπούς.

Οι προσπάθειες εντοπισμού κλήσης υπέδειξαν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ βόρεια νήσου Νάξου και Ικάριου πελάγους. Άμεσα ενημερώθηκαν οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές ενώ έσπευσαν προς εντοπισμό του κινδυνεύοντος σκάφους δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο Super Puma, ιδιωτικά καθώς και παραπλέοντα σκάφη ενώ έρευνες διεξήχθησαν και από ξηράς με χερσαία μέσα του Λ.Σ.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, παραπλέον Φ/Γ «EVIAPETROL 1» ανέφερε εντοπισμό Ι/Φ σκάφους πλησίον βραχονησίδας Μέρμηγκα, βορειοδυτικά της Πάρου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν, για παροχή συνδρομής, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, Τ/Χ «ΕΡΜΗΣ» Τ.Ρ. 1479 με επιβαίνοντες κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών Λ.Σ. καθώς και ιδιωτικά σκάφη, διαπιστώνοντας ότι το Ι/Φ σκάφος παρουσίαζε εισροή υδάτων και για το λόγο αυτό κρίθηκε  αναγκαία η μετεπιβίβασή των επιβαινόντων του σε άλλα σκάφη.

Μετά την ολοκλήρωση της μετεπιβίβασης των αλλοδαπών, το κινδυνεύον Ι/Φ ρυμουλκήθηκε από το Τ/Χ «ΕΡΜΗΣ», το οποίο το οδήγησε στο λιμένα Πάρου όπου πρόσδεσε ασφαλώς και όπου αποβιβάστηκαν και οι αναφερόμενοι αλλοδαποί, καλά στην υγεία τους.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom