Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

To MEGA απευθύνεται σε κοινό ανώτατης μόρφωσης!!!

«Απορώ γιατί κάποιοι ασχολούνται τόσο πολύ με αυτά τα νούμερα όταν συζητάμε για τη θερινή περίοδο, στην οποία οι τηλεθεατές είναι περίπου κατά 50% ή 1,5-2 εκατομμύρια λιγότεροι από ό,τι συνήθως. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για μετακίνηση αλλά για συνολική αποχώρηση του κοινού από την τηλεόραση. Η διαφορά δημιουργείται επειδή το Αlter βασίζεται σε τηλεοπτικό κοινό άνω των 65 ετών και χαμηλής μόρφωσης, οι οποίοι και συνεχίζουν να βλέπουν τηλεόραση το καλοκαίρι και προτιμούν το δελτίο του Χατζηνικολάου. Πραγματικά απορώ γιατί δημιουργείται θέμα σε μια περίοδο όπως αυτή, όπου όλοι γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες τηλεθέασης αλλάζουν άρδην!»
Aυτά τα λόγια είναι του κυρίου Πέτρου Μπούτου,διευθυντή προγράμματος του ΜΕGA,στο σημερινό Βήμα!!!
Προσωπικά δεν μας αφορούν καθόλου τα νούμερα των τηλεοπτικών καναλιών,ούτε ο τσακωμός γαϊδάρων σε ξένο αχυρώνα.
Αναφερόμαστε στη δήλωση του κυρίου μόνο και μόνο για να δείξουμε το πόσο απαξιωτικά μιλάει για ανθρώπους οι οποίοι του προσφέρουν το παντεσπάνι του σε καθημερινή βάση.
Να δουν οι τηλεθεάτες τι σκέφτονται γι' αυτούς και πως τους αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών σκουπιδιών.Να θαυμάσουν τρόπους και κουλτούρα διευθυντού!
Δεν γνωρίζουμε πόσα και ποιά μάστερ διαθέτει ο κύριος Μπούτος,ούτε σε ποιά φημισμένα Πανεπιστημιακά ιδρύματα φοίτησε.Γνωρίζουμε όμως πως το κανάλι του έχει τιμωρηθεί από το ΕΣΡ,όπως θυμόμαστε την αξέχαστη  ιστορία με το DVD της Τσέκου με το Ζαχόπουλου που στάθηκε αφορμή για να απομακρυνθεί ο κύριος Καμπουράκης από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και να καταθέτει η κυρία Τρέμη στον ανακριτή.Για τα πολιτικά παιχνίδια και τη στήριξη που παρέχετε στα κόμματα εξουσίας δεν χρειάζεται να μιλήσουμε,ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει κι αυτιά κι ακούει.
Επίσης δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ότι το MEGA απευθύνεται σε κοινό τουλάχιστον Πανεπιστημιακής μόρφωσης!Να είναι καλά ο άνθρωπος που μας το ξεκαθάρισε.
Αιδώς αχρείοι!Ξεκαβαλείστε και σεβαστείτε αυτούς που σας ταΐζουν γιατί θα πάθετε ότι και οι πολιτικοί.Θα κρύβεστε,ούτε στη Μύκονο δεν θα μπορείτε να κυκλοφορείτε!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αστακός τελικώς θα «λειτουργεί» με LNG ή με LPG;

Της Χρυσας Λιαγγου

Σκεπτικισμός και ατονία έχουν διαδεχθεί τη δυναμική που εκφράστηκε από κυβερνητικής πλευράς προ τετραμήνου με την ανακοίνωση του ενδιαφέροντος του Εμιράτου του Κατάρ να επενδύσει στην Ελλάδα 3 δισ. ευρώ σε ένα ενεργειακό έργο-μαμούθ στη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Ζώνη του Αστακού. Η είδηση, που είχε ανακοινωθεί από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη στις 7 Μαρτίου, συνέβαλε σημαντικά στην προσπάθεια αναστροφής του αντιαναπτυξιακού κλίματος στο εσωτερικό της χώρας, αλλά παράλληλα προκάλεσε και ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενό της.

Η κυβερνητική ανακοίνωση αναφερόταν σε επένδυση μονάδας LNG και τερματικού σταθμού για τη μεταφορά LNG στο λιμάνι του Αστακού και μάλιστα εξαγωγικού χαρακτήρα, αφού τόσο η ενέργεια που θα παράγεται όσο και το αέριο που θα φτάνει εκεί θα μεταφέρονται μέσω δύο ακόμη έργων, ενός υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου κι ενός υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου, στην αγορά της Ιταλίας. Τα πρώτα ερωτήματα που διατυπώθηκαν συνδέονταν με τα κίνητρα του Κατάρ να επενδύσει στην Ελλάδα για να εξάγει σε μια άλλη αγορά και όχι να επενδύσει απευθείας στην ίδια, όπου μάλιστα διαθέτει ήδη τέρμιναλ LNG ανεβάζοντας σημαντικά το κόστος του έργου και μειώνοντας αντιστοίχως την απόδοσή του.
Ο δε νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Σώκος στην ομιλία του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο που ενέκρινε το σχέδιο, απέφυγε επίσης επιμελώς να κατονομάσει το καύσιμο και αναφέρθηκε σε «LNG ή όπως άλλο οριζόμενο αέριο». Προς τι όμως αυτή η «αποστασιοποίηση»;

Ασφαλής απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν έχει δοθεί ακόμα.

Το Κατάρ ως χώρα παραγωγός διαθέτει μεγάλες ποσότητες LPG και αναζητεί τρόπους διάθεσής του. Το γεγονός αυτό εξηγεί και το ενδιαφέρον για την επένδυση της μονάδας στον Αστακό, ισχύος άνω των 1.000 MW. Για τις ανάγκες της μονάδας εκτιμάται ότι θα πραγματοποιούνται περί τα 50 δρομολόγια ετησίως ειδικών δεξαμενόπλοιων από το Κατάρ, που θα εκφορτώνουν σε ειδικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης που θα γίνουν στον Αστακό. Το επενδυτικό ενδιαφέρον του Κατάρ, ενώ εμφανίσθηκε να διευρύνεται, εκτός του τέρμιναλ LNG, μέχρι και σε μονάδα παραγωγής άλγης, που θα αξιοποιεί το CO2 από την καύση του LPG, προς το παρόν φαίνεται να περιορίζεται μόνο στη μονάδα LPG. Aίτηση στις αρμόδιες αδειοδοτικές αρχές δεν έχει κατατεθεί για κανένα άλλο έργο, ενώ ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Abdullah bin al Attiyah εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Energy Intelligence που εξειδικεύεται σε θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, να δηλώνει στις 23 Ιουνίου ότι η κρατική εταιρεία της χώρας του ενδιαφέρεται να αποκτήσει μερίδιο στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο LPG που σχεδιάζεται στην Ελλάδα, όχι όμως να επενδύσει σε τέρμιναλ LNG.

Το τοπίο κατά συνέπεια παραμένει ως προς αυτό το σημείο θολό. Από τις 20 Μαΐου που η ΡΑΕ σε χρόνο-ρεκόρ ενέκρινε την άδεια κατασκευής της μονάδας δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος. Η αρμόδια υπουργός ΠΕΚΑ, που από την αρχή κράτησε αποστάσεις από το έργο, ανέθεσε μελέτη στη ΔΕΠΑ για την επικινδυνότητα της μονάδας στην οποία θα στηριχθεί για την έκδοση της διυπουργικής απόφασης που απαιτείται για τη χρήση του καυσίμου στη ΝΑΒΙΠΕ Αστακού. Η μελέτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Αυγούστου. Την αίτηση για άδεια δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 1.010 MW κατέθεσε η κοινοπραξία «Astakos Power Plan Concorctium». Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 800 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί σε ποσοστό 70% από δανεισμό. Με την κατάθεση της αίτησης, πάντως, επιβεβαιώθηκε ότι το καύσιμο είναι LPG και όχι LNG.

Η θολούρα που επικρατεί γύρω από την επένδυση του Κατάρ ερμηνεύει και την κυβερνητική μεταστροφή από την αρχική ευφορία στον σκεπτικισμό. Περισσότερο φως στην υπόθεση ίσως ρίξει η αναμενόμενη μέσα στον Iούλιο επίσκεψη του κ. Αttiya στην Αθήνα, με αντικείμενο την πορεία της επένδυσης.

kathimerini.gr

ΑNOULI είπε...

Δεν φταίει κανείς .....εμείς φταίμε από τη στιγμή που παίρνουμε το κοντρολ στο χέρι μας ....Η τηλεόραση θα έπρεπε να μένει κλειστή....Τουλάχιστον δικαιολογώ τους ηλικιωμένους ,αλλά οι υπόλοιποι δεν έχουμε κανένα ελαφρυντικό!!!Καλά μας κάνει λοιπόν ο εν λόγω κύριος!!!!
Την καλησπέρα μου Ζείδωρον.

logia είπε...

εγώ ξέρω οτι το mega απευθύνθηκα για εδώ
με γέμισε υποσχέσεις σαν τον Υπουργό και ακόμη περιμένουμε...

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Έλα μωρέ το θέτρο ,που αυτοπροσδιορίζεται τιμητής και κριτης τών τηλεθεατών της Ελληνικής τηλεόρασης.
Ένας "εύκαμπτος" τηλεοπτικός κλάδος είναι παντός καιρού που όπου φυσάει ο άνεμος γέρνει....
Τους μάθαμε πια όλους. Δυστυχώς είναι απίστευτος ο βαθμός της διαπλεκής στα ΜΜΕ και μας πουλάνε εμάς αμερόληπτη δημοσιογραφική ενημέρωση....
Δεν αξίζει τον χρόνο μας ο αναιδέστατος αυτός κύριος....

Καλό σου βράδυ φίλε μου

zeidoron dtsoukas είπε...

Aγαπητέ Ανώνυμε είσαι εκτός θέματος!
Το θέμα το έχουμε γράψει αλλά επιμένεις να επανέρχεσαι με "σεντόνια"!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Anouli προσωπικά λατρεύω το ραδιόφωνο αλλά εκνευρίστηκα όταν διάβασα τις περιφρονητικές απόψεις του κυρίου για μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας.Στο κάτω κάτω αν δεν υπήρχαν αυτοί να πατάνε το κουμπί ίσως να τους παρακαλούσε και να τους ικέτευε.
Να είσαι καλά,καλή εβδομάδα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Νέλλυ μου που να περισσέψει χώρος και χρόνος για σας να εκθέσετε το θέμα σας και να τους εκθέσετε αυτούς και την κυβέρνησή τους!Εκεί έχουν μόνιμο στασίδι ο Λοβέρδος κι ο Πάγκαλος!
Να είσαι καλά,καλή εβδομάδα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου αγριεμένη σε βλέπω πάλι!
Εχεις απόλυτο δίκιο,έτσι είναι.Ο καθένας μας είναι πρώτα άνθρωπος και μετά οτιδήποτε άλλο αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους καλοθρεμένους.
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

Read more: Go to TOP and Bottom