Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αντε ανοίξτε και τα ξερονήσια να τελειώνουμε

Δεν υποτάσσεστε φορτηγατζήδες;ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!
Αποφασίζομεν και διατάσσομεν,πρωθυπουργός Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου.
Ποιος διεστραμμένος νους,ποιος προβοκάτορας σας συμβούλεψε να κηρύξετε επιστράτευση στην Ελλάδα του 2010; Ποιος μωρέ σας είπε ότι στη Δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα;Εκτός κι αν δεν έχουμε Δημοκρατία! Δεν έχετε ακούσει ποτέ για διάλογο,για κοινό νου,για χρυσή τομή;
Σε τι διαφέρει ο δικό σας τσαμπουκάς απ' αυτόν των ''τρομοκρατών'';
Αυτοί που σας λένε κύριε Πρωθυπουργέ πως έχετε τα ΜΜΕ με το μέρος σας ξέχασαν να σας πουν πως δεν έχετε μαζί σας το λαό.Βλέπετε η ανταποδοτικότητα (κρατική διαφήμιση,τζάμπα συχνότητες και θαλασσοδάνεια) από πλευράς ΜΜΕ σαφώς και πιάνει τόπο.
Ο λαός όμως εξοργίζεται κι εξοργίζεται ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που προσπαθείτε όλοι σας να στρέψετε τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.Το διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή μέθοδος πλην όμως πεπαλαιωμένη!
Τι είναι αυτό που σας επιβάλει να περάσει αμέτι-μωχαμέτι το νομοσχέδιο σήμερα;
Γιατί δεν υπολογίσατε τις αναμενόμενες αντιδράσεις των αυτοκινητιστών;Καλώς ή κακώς από τη στιγμή που οι άδειες αγοράστηκαν δεν παύουν να είναι περιουσία.
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτομάτως με μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειώνν που θα προκύψουν θα εξανεμιστεί το ποσοστό τους;Πόσο μυαλό θέλει δηλαδή;
Βρέστε ένα τρόπο ώστε να ικανοποιηθούν κι αυτοί μερικώς,όπως κάνατε μόλις χτες με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Σταματήστε πια να συμβουλεύεστε τον κύριο Μίχαλο με το παράδειγμα του Κοντέινερ που κοστίζει περισσότερο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη απ' ότι Κίνα-Πειραιά!!!Ελεος κύριε Μίχαλε απλή λογική είναι:από την Κίνα έρχεται μ' άλλα χίλια παρέα,στην Αλεξανδρούπολη πάει μόνο του!Και σεις με το ΚΤΕΛ έρχεστε από το Μεσολόγγι με 20 ευρό αλλά αν πάρετε ταξί από το πρακτορείο μέχρι το Αεροδρόμιο θα πληρώσετε 35 ευρό!
Μ' αυτού του επιπέδου συμβουλάτορες κύριε Πρωθυπουργέ ανοίξτε και τα ξερονήσια να τελειώνουμε με όποιον δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις!

10 σχόλια:

αντωνης είπε...

Kαλησπερα Δημητρη.
Μερικα σχολιάκια
α) Δεν υπαρχει δημοκρατια στον τοπο αυτο εδω και 10ετιες.
Σημερα αυτο που εχουμε εγω το ονομαζω "πρωθυπουργικη χουντα με κοινοβουλευτικο μανδυα". Και με μανδυα Ε.Ε και ΔΝΤ.
β) Αυτο που δεν καταλαβαινω σε σχεση με το νομοσχεδιο για τις μεταφορες ΔΧ, ειναι γιατι υποχρεωνουν τους απασχολουμενους με αυτο το επαγγελμα σωνει και καλα να συστησουν εταιρειες.
(υποπτευομαι οτι ετσι θα βρεθουν καποια μεγαλα ψαρια που θα φανε τα μικροτερα, αλλά τοση ξετσιπωσια πια;)
γ) Αυτος ο Μιχαλος ειναι για πολλες κλωτσιες. Αν οι εργατοπατερες ειναι μια φορά λερες (που λεει και το συνθημα των αριστεριστων), ενας "επιχειρηματιας" που η επιχειρηση του φτιαχνει μπαλονια (!!!) ποσο λερα ειναι ωστε να εχει το θρασος να μας το παιζει πολλά βαρυς και παντογνωστης;
Αλλά εδω αυτο τον αστειο Μιχαλο η προηγουμενη κυβερνηση τον ειχε τοποθετησει γενικο γραμματεα στο υπουργειο οικονομικων επι Αλογοσκουφη!!!

Τετοιοι που ειμαστε, αυτοι οι Μιχαλοι μας αξιζουν.

δ) Μας λενε τα παπαγαλακια της κυβερνησης οτι πρεπει επιτελους να φτιαχτει το κρατος και οτι δεν μπορει να υπαρχουν συντεχνιες κλπ κλπ κλπ.
Δυο ερωτησουλες.
1. Μπορει να εχει καποιος εμπιστοσυνη οτι θα φτιαχτει κρατος οταν στην κυβερνηση ειναι το ενα απο τα δυο κομματα που εχουν φερει τη χωρα σε αυτα τα χάλια; (το ιδιο ισχυει και για τη ΝΔ). Οξυμωρο δεν ειναι;
2. Αν υποθεσουμε οτι καποια πραγματα που ισχυουν δεν ειναι σωστα καμωμενα (οπως τωρα με τα κλειστα επαγγελματα), δεν εχουν ευθυνη οι πολιτικαντηδες που επετρεπαν να γινονται ετσι τα πραγματα τοσα χρονια;
Ε λοιπον ας αναλαβει ΕΝΑΣ απο αυτους για μια φορα την ευθυνη του και ας παραιτηθει. Εχουμε γεμισει ανικανους οι οποιοι μας κανουν και τους καμποσους.
Το ασχημο ειναι οτι ειμαστε τοσο κοιμισμενοι που τους ψηφιζουμε ακομα.

Phivos Nicolaides είπε...

Αν δούμε νηφάλια και αντικειμενικά τα πράγματα, χωρίς παραμορφωτικούς φακούς, θα αντιληφθούε ίσως το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και δεν είναι μαύρο-άσπρο. ΟΛΟΙ έχουν ευθύνες σ' αυτό που γίνεται ή καλύτερα δεν γίνεται...

παπα-Ηλίας είπε...

Δημήτρη, καλημέρα

Ωραίο και ενδιαφέρον το άρθρο. Δεδομένου ότι, πέρα απ' την αυταξία του, προβληματίζει και δίνει προεκτάσεις.

Όπως αυτές, που παραθέτει ο φίλος ο Αντώνης.Δηλαδή:

1.Δεν έχουμε δημοκρατία!

2. Οι καταστροφείς του κράτους είναι αδύνατον να φτιάξουν κράτος. "Δεν μπορούμε να τρυγήσουμε σταφύλια απ' τα παλιούρια, λέει ο Χριστός".

3. Αυτοί σώριασαν βουνά από απάτες, για να αρπάξουν το κόκαλο της εξουσίας και θα παραιτηθούν τώρα; Είτε ο ένας είτε ο άλλος...

3. Ακόμη και να' θελαν-που ούτε το διανοούνται- να παραιτηθούν δεν τους αφήνει το διεθνές μαφιόζικο κατεστημένο, που με όλα τα ανήθικα και δολοφονικά μέσα, που διαθέτει, τους στηρίζει.

4. Ποιος λαός; Ο λαός είναι απλά και μόνο ο θλιβερός κομπάρσος.
Κατά τη γνώμη μου, ακόμη και τα εκλογικά αποτελέσματα είναι στημένες φαρσοκωμωδίες. Που τα μαγειρεύουν, όπως κάθε φορά βολεύει
την αρπακτικότητά τους.

ΑΔΗΣ είπε...

Έτσι αγαπητέ.
Μόνον τέτοιου είδους γλώσσα
καταλαβαίνουν οι γνήσιοι
φασίστες
Τώρα σε χαίρομαι!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Αντώνη πολύ σωστές όλες οι παρατηρήσεις σου!
Ο σκοπός είναι να συγκεντρωθεί ο όγκος της μεταφοράς σε μεγάλες εταιρείες με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σκέψου ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 35.000 φορτηγατζήδες στην αγορά,οι διαπραγματεύονται τους ναύλους!
Μεθαύριο όλα αυτά τα φορτηγά θα ανήκουν σε 5-10 κολοσσούς,οι οποίοι και θα διαμορφώνουν σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα το ναύλο,οι δε σημερινοί αυτοκινητιστές θα γίνουν απλοί οδηγοί στα δικά τους φορτηγά!
Τόσο απλό είναι και φυσικά το ίδιο θα ισχύσει και για πολλά ακόμα κλειστά επαγγέλματα(φαρμακοποιοί,συμβολαιογράφοι κλπ)
Καλό απόγευμα φίλε μου!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ακριβώς αγαπητέ Φοίβο αυτές οι αποχρώσεις του γκρίζου είναι που συσκοτίζουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση!Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την αλήθεια και την αντιμετώπισή της με ειλικρινή διάλογο.Το δεδομένο είναι ότι θα απελευθερωθούν τα κλειστά επαγγέλματα,όχι όμως μ' αυτό τον απάνθρωπο τρόπο.Πολλοί άνθρωποι φεσώθηκαν μέχρι το λαιμό για μια άδεια φορτηγού ή ταξί ή φαρμακείου!
Είναι άδικο λοιπόν να ξυπνήσουν ένα πρωί και να είναι στον άσσο.
Να είσαι καλά,καλό απόγευμα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Σεβαστέ μου παπα-Ηλία τι παραπάνω μπορώ να πω σε όσα τόσο εύστοχα παρατηρείς!
Απλά θέλω να επισημάνω την άποψή σου
"ακόμη και τα εκλογικά αποτελέσματα είναι στημένες φαρσοκωμωδίες. Που τα μαγειρεύουν, όπως κάθε φορά βολεύει
την αρπακτικότητά τους."!
Αυτή η σκέψη μα βασανίζει από τον καιρό που άρχισε η ιδιωτική εταιρεία του Δοξιαδή να συγκεντρώνει τους ψήφους και να βγάζει τα αποτελέσματα ηλεκτρονικά υπό την υψηλή εποπτεία του υπουργείου Εσωτερικών!
Λες να 'μαστε εμείς τόσο διεστραμμένοι ή πραγματικά κάτι παίζεται με τη συγκατάθεση αριστερών και δεξιών;
Να είσαι καλά,καλό απόγευμα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αδη μου τα είδα και τα δικά σου!
Κανόνισε να σε μπαγλαρώσουν καμιά ώρα,να εγκαινιάσεις τα ξερονήσια της μεταπολίτευσης.
Να είσαι καλά φίλε μου,καλό απόγευμα!

παπα-Ηλίας είπε...

Δημήτρη

Κι εγώ σαν σκέψη την εκφράζω. Αλλά μου φαίνεται παρά πολύ κοντά στη βεβαιότητα.

Γιατί ποιος μπορεί να ελέγξει το τι γίνεται μέσα στους λαβύρινθους του διαδικτύου!

Η αριστερά; Έχει άραγε τα μέσα και τις δυνατότητες, που έχει ο δικομματισμός...

Πάντα, βέβαια, με τις πλάτες του αδίστακτου και παντοδύναμου διεθνούς κατεστημένου!...

Με το οποίο έχει κοινά και απαραβίαστα από κάθε άποψη συμφέροντα...

zeidoron dtsoukas είπε...

Σεβαστέ μου παπα-Ηλία έτσι κι αλλιώς πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση το κλίμα δια των ΜΜΕ διαμορφώνεται έτσι που λίγο εως πολύ ο μέσος Ελληνας(αυτό το 5% περίπου που βγάζει την πλειοψηφία)κατευθύνεται προς συγκεκριμένο πολιτικό σχήμα!
Εντύπωσή μου είναι πως η αριστερά βολεύεται με το υπάρχον αποτυχημένο πολιτικό σύστημα!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom