Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ περνάει στην αντεπίθεση

Η κυβέρνηση με βαρύ πυροβολικό τους κυρίους Χρήστο Κώνστα και Κωνσταντίνο Μίχαλο από τα παράθυρα του ALTER καθώς και τα ΜΑΤ στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης προσπαθεί να δείξει πυγμή και να υποτάξει τους Αυτοκινητιστές!
Αυτή τη στιγμή όπως φαίνεται και στο βίντεο έξω από το χώρο των διυλιστηρίων στο Καλοχώρι πέφτει το ξύλο της αρκούδας!Σκηνικό που δεν αποκλείεται να δούμε και στην Αθήνα.
Η κυβέρνηση αφού "τακτοποίησε" αναίμακτα δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους θεώρησε πως θα έπρεπε να ξεκινήσει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων από τα φορτηγά και να περάσει μετά σε πιο δύσκολους αντίπαλους,όπως θεωρούν τους Δικηγόρους,τους Συμβολαιογράφους και τους Φαρμακοποιούς!
Αυτός είναι και ο λόγος που παραμένει ανένδοτη στην απόφασή της για επιστράτευση και δεν προσπαθεί να κάνει έστω ένα βήμα πίσω.
Το κακό είναι ότι δεν τους βγαίνει και θα αιματοκυλίσουν τον τόπο από μια επιπόλαια πράξη τους,μια στενοκεφαλιά και μόνο.
Παράλληλα η αγορά στενάζει κι όχι μόνο από έλειψη βενζίνης!

8 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλησπερα Δημητρη.
Για τον Μιχαλο δεν εχω να πω κατι, ενα κομματοσκυλο ειναι που κανει τη δουλεια του.
Ο Κωνστας ομως θελει πολυ ξυλο, δεν υπαρχει ΜΙΑ απεργια οπου οι απεργοι να εχουν εστω και μια σταλα δικιο.

Η κυβερνηση βαδιζει σε ασχημο δρομο και δεν ξερω που θα μας βγαλει.

Ελλειψεις εγω παντως δεν εχω δει σε κανενα προϊον. Ισως σε καποια μερη της επαρχιας να ισχυει αυτο που λες.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Το ΘΈΜΑ έχει πάρει πελώριες διαστάσεις.
Αυτά είναι ακανθώδη θέματα και οι λύσεις τους πολύ επώδυνες έως και αιματηρές.
Δεν ξέρω αν υπήρχε "εξυπνότερος" τρόπος για να δοθεί διέξοδος στο πρόβλημα και η κυβέρνηση δεν τον επέλεξε. Εκείνο όμως που πρέπει να παραδεχτούμε είναι ότι δεν μπορεί μια ομάδα επαγγελματιών που έχει κάνει κατά το πλείστον(εκτός ορισμένων εξαιρέσεων ) απόσβεση της επένδυσής της ,να ανακηρύσσεται κράτος εν κράτει και να διαλύει την οικονομία του ημιπαράλυτου Ελληνικού κράτους. Όχι αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να παταχθεί ακόμη και με ακραία μέσα όταν δεν εννοούν οι αυτοκινητιστές να βάλουν νερό στο κρασί τους.
Τους άκουσα και τους βρίσκω αδιάλλακτους και εκβιαστές.

Καλή νύχτα Δημήτρη μου

ΑNOULI είπε...

Το θέμα είναι ότι οι συντεχνίες κάνουν ότι θέλουν....Όχι διαφωνώ με τους απεργούς..Όλοι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα ....γιαυτό τα κλειστά επαγγέλματα πρέπει να καταργηθούν από χθες!!!!!!!!!
Καλό βράδυ Ζείδωρον

zeidoron dtsoukas είπε...

Aγαπητέ Αντώνη για το Μίχαλο δίνεις μια εξήγηση για το άλλο παλικάρι που είναι βασιλικότερο του βασιλέως τι λες;Να είναι χορτάτο ακόμα από το ταξίδι στη Ν. Αφρική με χορηγία του κυρίου Σάλλα;Οσον αφορά τις ελλείψεις μιλάω για πρώτες ύλες στα εργοστάσια αλλά και αγαθά στην επαρχία κυρίως σε νησιά.
Να είσαι καλά,καλό Σαββατοκύριακο!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Λυγερή θα διαφωνήσω μαζί σου!Κατ' αρχήν για την οικονομία της χώρας δεν φταίνε οι πολίτες.Μετά το θέμα των φορτηγατζήδων δεν είναι όπως το παρουσιάζουν τα κανάλια.Σαφώς και πρέπει να ανοίξουν τα επαγγέλματα πλην όμως υπάρχουν και κάποιες ιδιαιτερότητες σε κάθε κλάδο που πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψην.Η μεγάλη πλειοψηφία(γιατί κι εδώ υπάρχουν οι προύχοντες που διαθέτουν πλήθος αδειών και οχημάτων) των σημερινών φορτηγατζήδων όχι μόνο έχει αγοράσει τις άδειες αλλά οι νεώτεροι χρωστάνε το δάνειο στην τράπεζα!Αρα δεν μιλάμε για απόσβεση κι όσοι όμως έχουν κάνει απόσβεση γιατί να χάσουν την περιουσία τους!Επίσης σε καθε αγοραπωλησία το κράτος εισέπρατε τη μεταβίβαση.Και κάτι που αγνοεί ο κόσμος,στο διάλογο που έκανε η κυβέρνηση δια του κυρίου Ρέπα είχε συμφωνήσει διαφορετικα πράγματα και τελικά τους ενέπαιξε καταθέτοντας άλλο νομοσχέδιο στη βουλή.Είχαν συμφωνήσει για 5ετή περίοδο ως την απελευθέρωση με σταδιακή έκπτωση της αξίας της άδειας.Σίγουρα από την απεργία πλήτονται όλες οι κοινωνικές ομάδες αλλά μη ξεχνάμε πως το ίδιο έκαναν και οι αγρότες για χρόνια.Τότε όμως δεν μας αφορούσε και δεν μιλάγαμε!Προσωπικα προτείνω να άρει την επιστράτευση η κυβέρνηση και να βάλουν κάτω τη λογική και το διάλογο και να τα βρούνε χωρίς αιματοχυσίες.Ούτε τα ΜΑΤ ούτε ο Στρατός είναι λύση.Μεθαύριο θα προκύψουν τα ίδια με φαρμακοποιούς και συμβολαιογράφους,τι θα κάνουν τότε;Θα βάλουν τους φαντάρους στα φαρμακεία ή στα δικαστήρια;Δυστυχώς όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης παίρνονται ή στο πόδι ή στοχεύοντας στον πλουτισμό των ολίγων.Κι αυτό θα συμβει οταν θα γίνουν οι εταιρείες των φορτηγών από τους λεφτάδες!Οι σημερινοί ιδιοκτήτες ενός φορτηγού θα γίνουν απλοί οδηγοί στο δικό τους όχημα!Σε κούρασα συγνώμην,καλό Σαββατοκύριακο!

zeidoron dtsoukas είπε...

Aγαπητή Anouli καταλαβαίνω την αγανακτησή σου αλλά αν διαβάσεις την απάντησή μου στη φίλη Λυγερή θα δεις πως δεν είναι έτσι τα πράγματα!Σαφώς και πρέπει να ανοίξουν τα επαγγέλματα αλλά κάποιοι άνθρωποι ΄πούλησαν σπίτια ή χωράφια για να πάρουν ένα ταξί,ένα φορτηγό,ένα φαρμακείο!
Υπάρχουν λύσεις αρκεί να υπάρχει θέληση!
Να είσαι καλά,καλό Σαββατοκύριακο!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλή σου μέρα Δημήτρη μου

Όλα τα νομίσματα έχουν δυο και καμιά φορά και περισσότερες πλευρές ανάγνωσης.
Δεν διαφωνεί κανείς με την τοποθέτησή σου
"Να βάλουν κάτω τη λογική και το διάλογο και να τα βρούνε χωρίς αιματοχυσίες.Ούτε τα ΜΑΤ ούτε ο Στρατός είναι λύση."

Αλλά το θεωρείς σωστό μια επαγγελματική τάξη ανθρώπων εκ των οποίων μερικοί ναι,ζημειώνονται, αλλά οι περισσότεροι έχουν κερδίσει τα μέγιστα τόσα χρόνια από την ατολμία των κυβερνήσεων ν' ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, να πατούν στο στομάχι την κοινωνία μέχρι να φτύσει αίμα γιατί έτσι αποφασίζουν αυτοί από θέση ισχύος;
Οχι βέβεαια. Το κράτος είναι και πρέπει ν' αποδειχτεί ισχυρότερο όλων αυτών και άλλων ίσως που μπρος στο δικό τους άθικτο συμφέρον δεν τους νοιάζει να το διαλύσουν.
Δεν πειράζει που διαφωnούμε φίλε μου.
Είναι υγιές και δημοκρατικό αφού και οι δυό δεν έχουμε κανένα άλλο συμφέρον από το καλό του τόπου μας.

zeidoron dtsoukas είπε...

Aγαπητή Λυγερή επί της ουσίας δεν διαφωνούμε τελικά!
Αν παρακολουθείς απόψε τα δελτία ειδήσεων και η κυβέρνηση και οι αυτ/τες κάνουν βηματάκια προς τα πίσω(μέχρι σημείου παρεξηγήσεως!) και πάνε ξανά για διάλογο με βάση τη λογική να βρουν κάποια λύση γι' αυτούς που αδικούνται(γιατί επιμένω κάποιοι αδικούνται)!
Μια λύση που εγώ τη γράφω από τη μέρα που ο Γιωργάκης το "έπαιξε" στρατηγός Ζαγοριανάκος.
Είμαι σφόδρα κατά των ΜΑΤ και φανατικός του διαλόγου.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom