Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Χειροπέδες στον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Κοσόβου

Οχήματα της EULEX σταθμευμένα στην Πρίστινα 

Μόλις χτες βγήκε η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που επικύρωσε τη νομιμότητα της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και σήμερα μαθαίνουμε πως η αστυνομία του Κοσόβου πέρασε χειροπέδες στον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Χασίμ Ρεχέπι στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά.

Η αστυνομική και δικαστική αποστολή της EE (EULEX) ανακοίνωσε ότι η έρευνα αφορά σε δωροδοκίες, φοροδιαφυγή, κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η αστυνομία του Κοσόβου πραγματοποίησε έρευνες στο σπίτι του κεντρικού τραπεζίτη και στις κατοικίες άλλων τριών προσώπων.
Ερευνήθηκε επίσης το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας και μία ιδιωτική εταιρεία.
Στο πλαίσιο της αποστολής που εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2008, η ΕΕ διατηρεί στο Κόσοβο 1.900 αστυνομικούς και δικαστικούς προς ενίσχυση της έννομης τάξης.
Είναι εξουσιοδοτημένοι με την ανάληψη υποθέσεων τις οποίες οι τοπικές αρχές και η αστυνομία δεν μπορούν να διαχειριστούν.
Μήπως και μεις για να έχουμε αποτελέσματα στην καταπολέμηση της διαφθοράς πρέπει να καλέσουμε ενισχύσεις από την ΕΕ,όπως παλιά φέρναμε διαιτητές από το εξωτερικό για τα ντέρμπυ του Ελληνικού ποδοσφαίρου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom