Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Επιστροφή στις τρεις κι εξήντα



KΥΚΛΟΦΟΡΕΙ σήμερα Πέμπτη, 8 Ιουλίου, το ΠΟΝΤΙΚΙ αποτυπώνοντας στο πρωτοσέλιδο την«Επιστροφή στις τρεις κι εξήντα» στην οποία καταδικάζονται οι πολίτες με την ψήφιση, την ίδια ημέρα, του απεχθούς ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η επόμενη μέρα θα βρει τη χώρα να έχει κάνει«άλμα» στη δεκαετία του ’60 για συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα και τον κοινωνικό θυμό για την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα να εντείνεται καθημερινά. Η φωτογραφία, που αντανακλά την απαξίωση των κομμάτων και την επιστροφή στο παρελθόν, είναι «δανεισμένη» από το μπλογκ togreki και αποτελεί κολλάζ από σκηνή της ταινίας «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτα.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μπήκε στον πειρασμό να«απασφαλίσει» την κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη και με την επερχόμενη έκρηξητην οποία προσπαθεί να διαχειριστεί χωρίς να έχει τους κατάλληλους «πυροτεχνουργούς»… (Σελ. 4-5)
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ, η ΝΔ  παίζει με …φίλια πυρά και ασχολείται με «τα ψέματα του Αντωνάκη και το παραμύθι της Ντορούλας». Διαβάστε πώς εξελίσσεται η διαδικασία συρρίκνωσης του κόμματος στις σελ. 10-11.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το «Π» παρουσιάζει το …μυστικό σχέδιο για τις συγκοινωνίες με την κωδική ονομασία «ΟΝΟΣ», που μπορεί να μην αλλάξει ριζικά τη ζωή μας, ωστόσο θα σας κάνει σίγουρα να χαμογελάσετε… (Σελ.12)
ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΔΑΧΤΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ. Δεν πρόκειται για …άμεσο θέμα υγείας, αλλά για την απαίτηση των Αμερικανών να  …σκύψουμε και να εξεταστούμε και από τους Ισραηλινούς, που υποτίθεται ότι θα μπορέσουν να μας προστατέψουν… (Σελ. 14-15)
ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ την Πόλα Ρούπα, του Επαναστατικού Αγώνα. Μέσα από τις φυλακές, περιγράφει τις συνθήκες κράτησής της και καταγγέλλει τονεκδικητικό τρόπο μεταχείρισής της. (Σελ. 42-43)
Το «Π» παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, με άρθρο του δικηγόρου-εργατολόγου Δημήτρη Περπατάρη. Ακόμα, η επιστημονική ομάδα και οι συντάκτες του «Π», με την ευθύνη της Καλλιόπης Λιώρα, Συμβούλου σε θέματα ασφάλισης, πρόνοιας, σύνταξης, απαντούν στα ερωτήματά σας (Σελ. 46-47)
ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «Ποντίκι Art», με εξώφυλλο την  Στεφανία Γουλιώτη, που  επιστρέφει στην «Ηλέκτρα», όχι του Σοφοκλή, αλλά του Ευριπίδη, και στην Επίδαυρο. Λίγο πριν από την μεγάλη πρεμιέρα  δηλώνει, μεταξύ άλλων:  «Και με τίποτα, θα βγούμε στους δρόμους και θα παίζουμε. Κι όσοι αντέξουμε. Βέβαια, κι αυτό μια κουβέντα είναι. Γιατί όταν τρέχει το ενοίκιο, δεν ξέρω κατά πόσον σου επιτρέπεται να κάνεις τέτοια όνειρα».
ΤΕΛΟΣ, χωρίς άλλη οικονομική υποχρέωση… Το «Π» συνεχίζει τη μοναδική λογοτεχνική προσφορά για τους αναγνώστες του «Τα Άπαντα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ», με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και τον βοηθό του, τον περίφημο Γουάτσον. Στην Αθήνα κυκλοφορούν οι  «Αναμνήσεις του Σέρλοκ Χολμς Α’ Μέρος» και στην επαρχία οι«Περιπέτειες του Σέρλοκ Χόλμς B’ Μέρος».

2 σχόλια:

( fortounata) είπε...

τι να πω,είναι άδικο για τα παιδιά μας.συνήθως ο κόσμος πάει μπροστά,και μεις πάμε με γρήγορα βήματα πίσω.

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημέρα αγαπητή Φουρτουνάτα,ότι και να πούμε ποιος θα τ' ακούσει;
Ομως όποτε κι αν γίνουν εκλογές η σφαλιάρα θα πρέπει να είναι σβουριχτή για όλους!

Read more: Go to TOP and Bottom