Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Θανάσιμη παγίδα…

Γράφει ο παπα-Ηλίας Υφαντής

Δεν είμαι προφήτης.
Αλλά διαπιστώνω ότι πολλά από αυτά, για τα οποία είχα γράψει πριν από καιρό, επαληθεύτηκαν, στη συνέχεια, σχεδόν μέχρι κεραίας.
Για παράδειγμα:
Το Δεκέμβρη (23) του 2008, σχετικά με τα γεγονότα (καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, κλπ), που είχαν διαδραματισθεί με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είχα γράψει, μεταξύ άλλων:
«Τι λέει, έγραφα τότε, η πραγματικότητα των τελευταίων ημερών;
Τάχα λέγεται ότι ο αδικοχαμένος Αλέξης Γρηγορόπουλος, σκοτώθηκε, γιατί βρέθηκε σε λάθος τόπο και σε λάθος χρόνο. Όμως…
Το περιστατικό αυτό καθαυτό δεν φαίνεται να έγινε σε λάθος ούτε τόπο και ούτε χρόνο. Κι ούτε τυχαία φαίνεται να είχαμε τη «συμπαράσταση» κάποιων αλλοδαπών κουκουλοφόρων και τη μεγάλη προβολή των επεισοδίων από κάποια ξένα Μ. Μ. Ε. Ή την όποια-όπως ειπώθηκε- «αλληλεγγύη» μεταξύ κάποιων αστυνομικών και  «κουκουλοφόρων»…
Αντίθετα, όλα αυτά και άλλα πολλά φαίνονται να είναι μια «ματ» κίνηση στη σκακιέρα του κατεστημένου.Που έγινε στον κατάλληλο, για να εξυπηρετήσει τα σχέδιά τους, και τόπο και χρόνο. Προκειμένου:

1ον. Να συκοφαντήσουν τον οποιοδήποτε αγώνα της νέας γενιάς. Έτσι ώστε να μη μπορέσει να δραπετεύσει απ’ το γκέτο της ανίας και της αγωνίας,μέσα στο οποίο την έχουν φυλακίσει. Ιδιαίτερα μάλιστα, επειδή διαισθάνονται ότι ο αγώνας των νέων γίνεται, όχι μόνο για σωστή παιδεία, αλλά και για έναν καλύτερο κόσμο. Που οι νέοι ονειρεύονται,αλλά το κατεστημένο, σε καμιά περίπτωση, δεν θέλει…

2ο. Να ενισχύσουν το παιχνίδι της Σκύλλας και της Χάρυβδης του δικομματισμού. Που στραγγαλίζει τα δίκαια και συρρικνώνει τα δικαιώματα του λαού. Ενώ διαιωνίζει τα προνόμια και προωθεί τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κατεστημένου.

3ο. Να πλήξουν τον πολιτικό φορέα, που φαινόταν ικανός να διεμβολίσει την παντοδυναμία του δικομματισμού, φορτώνοντάς του υποκριτικότατα την ηθική ευθύνη των επεισοδίων.

4ο. Να «βαλτώσουν» το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Γεγονός, που αποδεικνύουν και τα…άπορα πορίσματά τους. Με τα οποία έρχονται να προσθέσουν στο οικονομικό το ηθικό σκάνδαλο, του απροσχημάτιστου κουκουλώματος. Και..

5ον. Να βλάψουν σε κάθε περίπτωση την ελληνική οικονομία και να γονατίσουν το λαό. Όπως συνέβη και πέρυσι με τις πυρκαγιές. Γεγονός,που πολλαπλά συμφέρει το ξένο κατεστημένο, ενώ φαίνεται να αφήνει αδιάφορους τους ντόπιους τοποτηρητές τους….».

Κι απ’ όσο μπορώ να ξέρω, όλα τα παραπάνω επαληθεύτηκαν. Με πρώτη την ελληνική οικονομία, που δολοφονήθηκε. Για να θαφτούν μαζί της και τα όνειρα και οι ελπίδες της νέας γενιάς. Και μάλιστα για γενεές γενεών….

Ο πολιτικός φορέας, που φαινόταν ικανός να διεμβολίσει τον δικομματισμό κατακερματίστηκε. Και βέβαια ο δικομματισμός νικητής και τροπαιούχος πατεί επί πτωμάτων και προχωρεί ακάθεκτος. Πάντα με το ίδιο ντεκόρ και την ίδια τακτική:

Με τα διάφορα «έκτακτα» περιστατικά. Που, όπως φαίνεται κάποιοι σκηνοθετούν για χάρη του. Έτσι ώστε να αποπροσανατολίζουν το λαό, για να μην καταλαβαίνει τις υποχθόνιες μεθοδεύσεις τους.
Μεθοδεύσεις, που μεταβάλλουν σε θανάσιμες παγίδες ακόμη και τα πιο ιερά του δικαιώματα. Όπως είναι η δημοκρατική εκλογή των εκπροσώπων του. Πράγμα που φαίνεται να ισχύει και τώρα με τις δημοτικές εκλογές. Για τις οποίες ο δικομματισμός προετοιμάζεται σάμπως για φιλικό ντέρμπυ.

Οπότε, φαινομενικά ο λαός θα κληθεί να εκλέξει τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλλά, στην πραγματικότητα, για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα μέχρι τώρα άθλια πεπραγμένα του δικομματισμού. Όπως:
Την καταλήστευση των μισθών και των συντάξεων. Το άδειασμα των εργαζομένων-και ιδιαίτερα των νέων- στον Καιάδα της ανεργίας. Την άνευ όρων υποταγή της χώρας και του λαού της στο διεθνές τοκογλυφικό κατεστημένο. Κλπ, κλπ, κλπ…

Θα καταμετρήσουν, λοιπόν, τα ένθεν και ένθεν ποσοστά τους. Τα οποία εναλλάσσονται, αναλόγως των περιστάσεων. Θα πανηγυρίσουν ο καθένας με τον τρόπο του. Αλλά, πάντα «μονά ζυγά» θα είναι δικά τους. Και πάντα ο λαός θα είναι «και μασκαράς και ζημιωμένος».

Και τι θα συμβεί, αφού θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης για τις μέχρι τώρα αθλιότητές τους;
Ασφαλώς και θα προχωρήσουν σε νέα προκρούστεια μέτρα για τον περαιτέρω ακρωτηριασμό ή την εξάρθρωση της οικονομικής, ηθικής και πνευματικής μας υπόστασης….
Γεγονός, που σημαίνει ότι, όπως έγραφα και στην «έσχατη πλάνη», οι επόμενες εκλογές δεν είναι καθόλου τυπικό θέμα. Αλλά ζήτημα «ζωής ή θανάτου». Για το μέλλον το δικό μας και της πατρίδας μας.

Ειπώθηκε υποκριτικότατα, από κάποιους παμπόνηρους μακελάρηδες του λαού, ότι πόνεσαν πολύ, για τα σκληρά και άδικα μέτρα που πήραν σε βάρος του….
Το ίδιο -με άκρα ειλικρίνεια-πρέπει να κάμει και ο λαός. Να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Να τους στείλει συλλήβδην στον Καιάδα. Όπως τους αξίζει. Με μέτρο όχι τον απάνθρωπο και άπονο πόνο των παμπόνηρων μακελάρηδων.
Αλλά το δικό του ιερό και αβάσταχτο πόνο. Για την άκρως παμπόνηρη και κατά συρροή, εξαπάτηση και την άδικη και άγρια καταλήστευση σε βάρος του….
Παπα-Ηλίας

Υ. Γ.: Εκτός από τα δύο μπλοκ (ΥΠΕΡΒΑΣΗ και τα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ) , που μου κατάργησαν, έχουν φιμώσει και τα δύο ιμέηλ, με τα οποία επικοινωνούσα με τους συναδέλφους και αναγνώστες.
Και, όπως φαίνεται, είναι αποφασισμένοι να μου κλείσουν με κάθε τρόπο το στόμα.
Γι’ αυτό παρακαλώ όσους συμμερίζονται το πνεύμα των γραφομένων μου να γνωστοποιήσουν, όσο μπορούν, την κλιμάκωση του διωγμού.
Για να γνωρίζουν και οι άλλοι φίλοι μας ότι η μη επικοινωνία μαζί τους οφείλεται όχι σε υπαιτιότητα δική μου, αλλά στην κατάσταση πολιορκίας…

http://papailiasyfantis.wordpress.com/
theokritos1@hotmail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom