Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ποιος είναι ο Σάλλας που ανέλαβε να αγοράσει τα ασημικά του Κράτους;

Είναι γνωστό ότι ο Μ.Σάλλας ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχει διατελέσει συνεργάτης του Θ.Πάγκαλου και γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εμπορίου.


Βέβαια στην πορεία εγκατέλειψε την πολιτική και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις, με αποκορύφωμα την επιτυχημένη παρουσία του στην ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς, την οποία μετέτρεψε από μια άσημη μικρή τράπεζα σε μεγάλη τράπεζα. Βεβαια όλοι ξέρουν ότι κεφάλαια που διαχειρίζεται είναι ξένα...

Η πολιτική του ιδιότητα δε μειώνει τις ικανότητές του σαν τραπεζίτη και μανατζερ, αλλά στην Ελλάδα οι πολιτικές σχέσεις και συγγένειες έπαιζαν και παίζουν ρόλο στην οικονομία λόγω του κρατικοδίαιτου χαρακτήρα της οικονομίας μας, με ότι αυτό σημαίνει.

Οι μεγάλες κινήσεις του Σάλλα έγιναν πάντα με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερα όμως τώρα ....

με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου οι ιδιαίτερες "συγγένειες" όχι μόνο δεν αποκρύπτονται, αλλά προβάλλονται θορυβωδώς και μερικές φορές με πολιτικά σκανδαλώδη τρόπο, όπως τον Φεβρουάριο με την "κοινή πρωτοβουλία" των Υπουργείων Ανάπτυξης Περιβάλλοντος και Σάλλα για πράσινες επενδύσεις ύψους και διαχείριση των Βιομηχανικών Περιοχών 1,5 δις € ( http://news.greenmarkets.gr/?p=2472) που προξένησε σάλο.

Τώρα έρχεται η πρόταση Σάλλα για την εξαγορά ΑΤΕ και Postbank.

Είχε προηγηθεί η "παρώτρυνση" του Υπουργού Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου προς τους τραπεζίτες για συνενώσεις.

Οι εξαγορές όμως κρατικών επιχειρήσεων δεν γίνονται έτσι. Υπάρχει η νόμιμη οδός, όπου η Κυβέρνηση προκηρύσσει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πώληση συγκεκριμένου πακέτου μετοχών με συγκεκριμένου όρους που θέτει το κράτος-πωλητής, και καταλήγει στον πλειοδότη.

Θα πεί όμως κανείς "δε δικαιούται κάποιος επιχειρηματίας να κάνει πρόταση εξαγοράς ;" Σαν πρόταση δημιουργίας εντυπώσεων ναι. Διότι όπως είπαμε άλλη είναι η νόμιμη διαδικασία.

Το ζήτημα όμως που προκύπτει δεν είναι τι κάνει ο κ.Σάλλας, αλλά τι κάνει η Κυβέρνηση. Γιατί δε βγαίνει ο Υπ.Οικονομικών να πει τα αυτονόητα; Ότι δηλαδή όλα θα γίνουν όπως πρέπει και θα ιδιωτικοποιηθούν οι τράπεζες με τη νόμιμη και αυτονόητη διαδικασία του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού;

-Τι παιχνίδια παίζονται;

Πάσα τα ασημικά; Λίγη σοβαρότητα επιτέλους !!
http://www.activistis.gr/

4 σχόλια:

αντωνης είπε...

Εγω να προσθεσω την προσωπικη μου μαρτυρια, επειδη ετυχε να τον εχω καθηγητη τον κ. Σαλλα.
Πιο γλοιωδη ανθρωπο και πιο υπερφιαλο επιστημονα δεν εχω γνωρισει μεσα στη σχολη οπου φοιτησα.
Και ειχε αρκετους καλους καθηγητες και ακομα περισσοτερους ανθρωπους διαμαντια τοτε.
Αλλά εκεινος ξεχωριζε, με την αρνητικη εννοια του ορου.

Καλο βραδυ Δημητρη, καλο Σαββατοκυριακο!
:)

zeidoron dtsoukas είπε...

Aγαπητέ Αντώνη τέτοιου είδους άνθρωποι είναι όλοι αυτοί που αναρριχώνται στην κορυφή!
Δεν αναρωτιέσαι πως ένας καθηγητής κι απλό στέλεχος ενός κόμματος εξουσίας έγινε μεγαλοτραπεζίτης;
Διάβασε το άρθρο του Μπαρμπανίκου που έβαλα τώρα και θα καταλάβεις γιατί κομπίνες μιλάμε.Αν τελικά πάρει τις δυο τράπεζες με 700 εκατομμύρια θα έχει κερδίσει με μια μόνο κίνηση 7 δις!!!
Τ' ακούς και παθαίνεις εγκεφαλικό και που είσαι τα χρήματα που θα δώσει δεν είναι δικά του.Δάνειο από το ΤΤ και τα 28 δις του Καραμανλή συν τα 10 δις του Γιωργάκη για την ενίσχυση των τραπεζών.Αστα ρε Αντώνη τι τα σκαλίζουμε,απογοήτευση!
Να είσαι καλά και καλό Σαββατοκύριακο επίσης χωρίς τις σκοτούρες των εκατομμυρίων!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Εμενα αυτες τις κομπίνες δεν τις χωρά το απλοικο μυαλό μου..

zeidoron dtsoukas είπε...

Γιατί Ρίκη μου;Απλά πράγματα είναι!
Θράσος θέλει και απουσία ΤΣΙΠΑΣ.Τα 'χεις,έχει καλώς!Δεν τα 'χεις ...μια ζωή άνθρωπος θα 'σαι!

Read more: Go to TOP and Bottom