Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Βάφτισαν την απεργία συγκέντρωση οι δικαστικοί λειτουργοί

Αυτή είναι η είδηση
Δικαστές και εισαγγελείς, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου στις 2 μ.μ. στο πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων)  Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση τριών δικαστικών ενώσεων.
Την ανακοίνωση υπογράφουν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί καθώς, όπως αναφέρουν:
-το ασφαλιστικό εντάσσει τους δικαστές στο ΙΚΑ
-καταργούνται οι ασφαλιστικές δικλείδες της ανεξαρτησίας τους,
-επιδεινώνονται οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στην χώρα μας (μη κάλυψη κενών οργανικών θέσεων δικαστικών και υπαλλήλων, κ.ά.) και
-οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν στέργουν σε διάλογο.

Αυτό το άρθρο 23 του Συντάγματος
1.Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.
2.Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων.Απαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς και σ' αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας. Το δικαίωμα των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και του προσωπικού των κάθε μορφής επιχειρήσεων δημόσιου χαρακτήρα ή κοινής ωφέλειας, που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, υπόκειται στους συγκεκριμένους περιορισμούς του νόμου που το ρυθμίζει. Οι περιορισμοί αυτοί δεν μπορούν να φθάνουν έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του.

Κι αυτό το δικό μας σχόλιο
Οπως οι μοναχοί στο μεσαίωνα βάφτιζαν το κοτόπουλο ψάρι για να μπορούν να τρώνε Τετάρτες,Παρασκευές και γενικώς στις νηστείες έτσι κι οι δικαστικοί μας λειτουργοί βάφτισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας τις στάσεις εργασίας στην Αθήνα και την απεργία στην επαρχία!
Οπότε δεν παραβιάζουν το Σύνταγμα σε καμία περίπτωση.
Ούτε οι Αθηναίοι που θα κατέβουν νωρίτερα από τις έδρες για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση κάνοντας στάση εργασίας,ούτε οι της επαρχίας οι οποίοι αναγκαστικά θα απεργήσουν για να μπορέσουν να φτάσουν εγκαίρως στον τόπο της συγκέντρωσης.
Ποιος και που θα καταθέσει αίτημα για την παραβίαση του άρθρου 23 παράγραφος 2 του Συντάγματος από τους δικαστικούς λειτουργούς και ποιο δικαστήριο θα συνέλθει για να κηρύξει την Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας-Απεργία  παράνομη;
Οπως πάντα και τα για τα πάντα δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Δεν διαφωνούμε πως και οι Δικαστικοί είναι εργαζόμενοι (αλλά καλά αμειβόμενοι) κι έχουν κι αυτοί αιτήματα και προβλήματα.Οφείλουν όμως ως λειτουργοί του κράτους να τηρούν πρώτοι και καλύτεροι το Σύνταγμα και τους νόμους κι όταν παίρνουν αποφάσεις ειδικά για θέματα απεργιών να μη στέκονται στο γράμμα του νόμου αλλά στο πνεύμα αυτού και στα δεδομένα των εκάστοτε συνθηκών.
Και κάτι για το θέμα της απογραφής τους.Πολύ καλά κάνουν και αρνούνται να απογραφούν οι δικαστικοί λειτουργοί αφού τους βάζουν στο ίδιο σακί με τους δημοσίους υπαλλήλους.Τόσα χρόνια όμως που αρκετοί συνάδελφοί τους απένειμαν δικαιοσύνη ως υπάλληλοι πολιτικών,επιχειρηματιών και λοιπών μεγαλόσχημων δεν αντιδρούσε κανένας τους.
Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και τυφλή κάθε ώρα,κάθε μέρα!

4 σχόλια:

αντωνης είπε...

Εγω προτεινω να κανει καποιος ασφαλιστικα μετρα να δουμε αν θα βγαλουν την συγκεντρωση τους παρανομη και καταχρηστικη.
Που εχουμε φτασει ρε γμτ. Δεν ξερω πια αν ειμαστε για γελια ή για κλαματα.
Ή για βρεγμενη σανιδα μηπως;

Καλησπερα.

Phivos Nicolaides είπε...

Αυτή είναι είδηση!!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αντώνη μια βρεγμένη σανίδα ίσως να είχε καλύτερα αποτελέσματα!
Κι ο παπάς τα γένια του βλογάει φίλε!
Καλημέρα,να είσαι καλά!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Φοίβο εγώ τουλάχιστον το βλέπω κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος!

Read more: Go to TOP and Bottom