Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

36 χρόνια Δημοκρατίας των ολίγων,της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας


Η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα!
Μια φράση που 36 χρόνια μετά ακούγεται ως οξύμωρη και ειρωνική τουλάχιστον στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία.

Με χαρές και πανηγύρια,μόλις κατέρρευσε το χουντικό καθεστώς υπό το βάρος της προδοσίας της Κύπρου,ο Ελληνικός λαός υποδέχτηκε το σωτήρα "εθνάρχη" Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 24 Ιουλίου του 1974.
Το σύνθημα Ε-Ε-ΕΡΧΕΤΑΙ!!! δονούσε την ατμόσφαιρα.
Πομπές και παράτες για έναν Καραμανλή που την κοπάνησε με το ψευδώνυμο Τριανταφυλλίδης το 1963,όταν κατάλαβε πως θα χάσει τις επερχόμενες εκλογές,αφήνοντας τη χώρα να φτάσει μέσα από περιπέτειες στην Απριλιανή δικτατορία.Ο ίδιος ηγέτης την ξανακοπάνησε για την προεδρία της Δημοκρατίας αυτή τη φορά,όταν κατάλαβε πως χάνει οριστικά τις επικείμενες εκλογές του 1981.
Στα χρόνια που κυβέρνησε,αυταρχικά υπό τη σημαία της ΝΔ,με μια απίστευτη "σοσιαλμανία" κρατικοποίησε τα πάντα,από Ολυμπιακή μέχρι Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!!!

Στη συνέχεια εμείς,ο ίδιος περήφανος λαός ζητωκραυγάζαμε την Αλλαγή που ευαγγελίζονταν ο σοσιαλιστής πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Αντρέας Παπανδρέου.
Πράγματι η Αλλαγή συνετελέσθη,κάποιες ελευθερίες στο λαό,κάποιες φράσεις του τύπου "Περήφανα και Τιμημένα γηρατειά",η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης,κάποιες αυξήσεις (η περίφημη ΑΤΑ για τους παλιούς) και μια μορφή συμμετοχής και του απλού πολίτη στο τσιμπούσι.Βασική προϋπόθεση βέβαια να είσαι εγγεγραμμένος σε τοπικές και κλαδικές οργανώσεις του κόμματος!
Τα κομματικά στελέχη τώρα πια μπορούν να κάνουν και δωράκια στους εαυτούς τους με τις ευλογίες του προέδρου,αρκεί να μην είναι μεγάλο το ποσόν!!!
Οταν το πλιάτσικο κορυφώθηκε,στη δεύτερη τετραετία της Δημοκρατικής Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ και της Μιμής,με το σκάνδαλο Κοσκωτά άλλος σωτήρας από τα παλιά βγήκε στο προσκήνιο.

Υστερα από ένα μπαράζ εκλογικών αναμετρήσεων στο μεσοδιάστημα του βρώμικου 89 και της συγκυβέρνησης ο Εφιάλτης του 65 έγινε επιτέλους πρωθυπουργός το 1990,έστω και με την ψήφο του Κατσίκη.Στα τρία χρόνια που κυβέρνησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πρόλαβε να ξεπουλήσει την κρατική περιουσία και να συνεχίσει την Αποκατάσταση της Οικογενειακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Επανέκαμψε ο ερωτευμένος Αντρέας για να παραδώσει στον αντιστασιακό βομβιστή-καθηγητή Κωνσταντίνο Σημίτη το 1996.
Στην οκταετία του μακροβιότερου πρωθυπουργού λίγο έλειψε η διαφθορά και η διαπλοκή να εισαχθούν ως μαθήματα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο!
Οι κομπίνες του Χρηματιστηρίου,των Ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων και των μεγάλων έργων εν όψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 συν τις μίζες από οποιαδήποτε προμήθεια του δημοσίου θα μείνουν ανεξίτηλα σημάδια στην ιστορία του τόπου.

Ωσπου το Μάρτη του 2004 ήρθε ο πρώτος πρωθυπουργός που μίλησε για Νταβατζήδες,για πάταξη της διαφθοράς και επανίδρυση του κράτους.
Το ότι αυτά τα σπουδαία ελέχθησαν μια και μοναδική φορά σε μαγαζί όπου καταναλώνεται και οίνος είναι τελείως συμπτωματικό.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεώτερος δεν πρόβαλε να ξαναμιλήσει,τον έπνιξαν τα σκάνδαλα δικών του ανθρώπων και το 'βαλε στα πόδια αφήνοντας μια οικονομία στον πάτο του πηγαδιού και μια διαπλοκή που είχε υποκαταστήσει το ρόλο του κράτους.

Κι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου,τον Οκτώβρη του 2009,την αποκατάσταση της Οικογενειακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα ανέλαβε να συνεχίσει ο υιός της κυρίας Μαργαρίτας Αντρέα Παπανδρέου ο Γεώργιος ο δεύτερος!
Ο άνθρωπος που διατυμπάνιζε αριστερά και δεξιά πως "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" κι εννοούσε ο αθεόφοβος τα λεφτά που είχαν αρπάξει οι "σύντροφοι" σοσιαλιστές και τα τσακάλια της ΝΔ από το Βατοπέδι,τη Ζήμενς και λοιπές δραστηριότητες.

Κι εξακολουθούμε σήμερα να μιλάμε για Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και τα πολιτικά κόμματα να στέλνουν μηνύματα για την επέτειο.

Για ποια Δημοκρατία μιλάμε;

Εχουμε έξι νεκρούς σε διάστημα μόλις δυόμισι μηνών από ενέργειες παρακρατικών ομάδων.
Μιλάμε για Δημοκρατία που ευημερούν οι λίγοι και πεινάνε οι πολλοί.
Μιλάμε για Δημοκρατία την ώρα που οι άνεργοι κοντεύουν το ένα εκατομμύριο και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Μιλάμε για Δημοκρατία την ίδια ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται αλλά οι άνθρωποι της εξουσίας διατηρούν τα κεκτημένα τους.
Την ίδια ώρα που το σύστημα της Υγείας βρίσκεται στην εντατική και η εισφορο-φοροδιαφυγή έχει καταστεί εθνικό μας σπορ.
Την ίδια ώρα που η εγκληματικότητα έχει φτάσει στο απροχώρητο,στο κέντρο της πρωτεύουσας φοβάσαι να κυκλοφορήσεις ακόμα και τη μέρα.
Οι βόμβες,οι σφαίρες κι οι μολότοφ κάνουν βόλτες με το Μετρό κι ανά πάσα στιγμή κάνουν μπαμ.

Τριάντα έξι ολόκληρα χρόνια κλέβουν το δημόσιο χρήμα,δεκάδες ονόματα ακούγονται στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής κι όμως στη φυλακή δεν έχει πάει ούτε ένας.
Μόνο τον κακομοίρη τον Τσοβόλα έβαλε ο Μητσοτάκης φυλακή από εκδικητικό μένος!

Και παρ' όλα αυτά μετράμε και γιορτάζουμε 36 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Αυτοί που είχαν ασελγήσει στο κορμί της πριν τη Χούντα επέστρεψαν και την ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
Καιρός να βγει στη σύνταξη το γερασμένο πολιτικό μας σύστημα που με βάση τη διαφθορά και τη διαπλοκή μας οδήγησε στη Δημοκρατία των ολίγων,της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας.

Αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν στα Δημοκρατικά ιδεώδη θα πρέπει να βάλουν πλάτη ν' αλλάξουν βασικοί κανόνες του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος.
Δεν μπορεί οι ελεγχόμενοι να είναι ταυτόχρονα και ελεγκτές με τη φάμπρικα των αναποτελεσματικών,πολυέξοδων και χρονοβόρων Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής.
Ας καταργηθεί επιτέλους ο νόμος περί ευθύνης υπουργών,που μοναδικός σκοπός του είναι να παρέχει κάλυψη στους παράνομους.
Ας πάρει σάρκα και οστά ο όρος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

6 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Αυτά είναι όνειρα..
να έρθει αληθινή δικαιωσύνη!
να φύγει το άρρωστο πολιτικό σύστημα..!

έκανες παρουσίαση της πορείας της πολιτικής στην χώρα πολύ περιεκτικά..

κι εγώ θυμάμαι τις κόρνες στις γειτονιές το 74, παιδάκι ήμουν..

που να ήξερα τότε τι έχει γίνει πίσω απο τις κουρτίνες, που άλλοι τακτοποιούσαν την πορεία της χώρας..

απο τότε τίποτα δέν άλλαξε, όλοι ψάχνουν τον σωτήρα, χειροκροτητές του μηδενός, όπως πάντα..
ας ελπίσουμε σε κάτι που θα έρθει, όχι πολιτικό, μα συνειδησιακό περισσότερο..
η πολιτική απέτυχε παταγωδώς..

καλημέρα φίλε μου :)

zeidoron dtsoukas είπε...

Μια ζωή μ' αυτή την ελπίδα ζούμε αγαπητέ Τάσο!
Υπάρχει περίπτωση να τη δούμε να πραγματικότητα ή θα μας μήνουν ανάμνηση παλιά οι κόρνες και τα παλαμάκια;
Να είσαι καλά,καλό Σαββατοκύριακο!

stavrosx1 είπε...

... δημοκρατία, λοιπόν - με μικρό "δ" ή κεφαλαίο "Δ", μικρή σημασία έχει ...
... επειδή όμως γίνεται εκτενής αναφορά σ' αυτήν, μπαίνω στον πειρασμό να ρωτήσω: ποιός θα ήθελε να είχαμε μια Αθηναϊκή Δημοκρατία, σήμερα;
... αντιλαμβάνεσαι, φίλε μου, τί θα σήμαινε να υπάρχουν σήμερα "πολίτες" και "ανελεύθεροι";
... αλλά αυτό είναι μεγάλο θέμα και ο χώρος μικρός ...
... η εξέλιξη - δια μέσου της Γαλλικής (αστικής) Επανάστασης και της Οκτωβριανής Επανάστασης - προτρέπει στην αναζήτηση πολιτικών που θα έχουν επίκεντρο τον Ανθρωπο ...
... η Μεταπολίτευση στην Ελλάδα ξέφυγε εντελώς ακόμη και από τις "διακηρύξεις", του τύπου "3ης του Σεπτέμβρη" ...
... ο Ανθρωπος αντικαταστάθηκε από τον "μη προνομιούχο", που κι αυτός με τη σειρά του έδωσε τη θέση του στον "μέτοχο" ...
... ας δώσουμε εμείς την πρωτοκαθεδρία στον Ανθρωπο της εργασίας - αυτό ας είναι ο στόχος μας ...
... να, μια ευδιάκριτη διαφορά, από τη λεγόμενη "Αστική Δημοκρατία" της μεταπολίτευσης και του δικομματισμού ...
... έρρωσο ...

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημέρα αγαπητέ Σταύρο και καλώς ήρθες κι από δω.
Συμφωνούμε με μια μικρή ένσταση,
λες για "αναζήτηση πολιτικών που θα έχουν επίκεντρο τον Ανθρωπο"!
Φοβάμαι πως και με το φανάρι του Διογένη να ψάξουμε ζήτημα αν θα βρούμε καμιά δεκαριά.

παπα-Ηλίας είπε...

Δημήτρη

Το άρθρο σου είναι, όπως πάντα θαυμάσιο.
Η ιστορία, που περιγράφεις έχει, για μένα, με λίγα λόγια ως εξής:

Την απριλιανή χούντα τη δρομολόγησε ο Εφιάλτης. Προκειμένου οι εχθροί μας Άγγλοι και Αμερικάνοι να δώσουν τη μισή Κύπρο στους φίλους τους Τούρκους.

Μετά τη χούντα των τανκς και την επιτυχία του σκοπού τους, μας επέβαλαν τη χούντα των πολιτικάντηδων εφιαλτών. Με τους οποίους μεθόδευσαν την υποδούλωση όλης της Ελλάδας στο καθεστώς της διεθνούς τοκογλυφίας.

Υποδούλωση απ' την οποία θα φροντίζουν να μην απελευθερωθούμε ποτέ.

Για ποια δημοκρατία να μιλήσουμε!

zeidoron dtsoukas είπε...

Παπα-Ηλία μου με τρομάζεις!
Δηλαδή πάμε πάλι για 400 χρόνια σκλαβιάς;Και μάλιστα με περιτύλιγμα ελευθερίας!
Να είσαι καλά,σ'ευχαριστώ!

Read more: Go to TOP and Bottom