Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ στο ασφαλιστικό!!!Σύνταξη με 28,5 έτη εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας,οι υπάλληλοι της Βουλής


Σύνταξη με 28,5 χρόνια ασφάλισης μόνο για τους υπαλλήλους της Βουλής
Μεγάλες οι αλλαγές αλλά και οι ανισότητες με το νέο καθεστώς συνταξιοδότησης στο Δημόσιο
Προκλητικές ανισότητες, παρά τις μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που επιχειρεί η κυβέρνηση, κρύβει το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς από τις επώδυνες αλλαγές εξαιρέθηκαν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στη Βουλή και οι ίδιοι οι βουλευτές. Χθες έγινε γνωστό ότι και οι ένστολοι πλέον θα συνταξιοδοτούνται με βάση τις γενικές διατάξεις, δηλαδή θα πρέπει να συμπληρώνουν 40 χρόνια απασχόλησης. Ομως θα τους δίνεται το δικαίωμα, όπως και στους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, να αναγνωρίζουν και πλασματικό χρόνο ασφάλισης. 


Μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και να ενταχθούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι της Βουλής στο ΙΚΑ από 1-1-2011, καθώς αυτό απαιτεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και διατήρησε σε ισχύ όλα τα προνόμια.

Οι 1.500 και πλέον εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Δηλαδή συνταξιοδοτούνται σχεδόν επτά χρόνια νωρίτερα από τους ασφαλισμένους οι οποίοι ίσα ίσα προλαβαίνουν εφέτος να συμπληρώσουν την 35ετία και 12 έτη νωρίτερα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης.

Επιπροσθέτως η σύνταξή τους δεν επηρεάζεται ούτε μειώνεται από τις γενικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (βασική, ανα λογική και επικουρική σύνταξη, οι οποίες στο εξής θα ισχύουν για όλους, κατόπιν των υποδείξεων του ΔΝΤ), αφού το ποσοστό αναπλήρωσης- μόνο γι΄ αυτούς- παραμένει στο 100% των αποδοχών τους. Μάλιστα κατά την αποχώρησή τους πριμοδοτούνται ανεβαίνοντας ένα ακόμη μισθολογικό κλιμάκιο.

Οι «300» θα εξακολουθήσουν να συνταξιοδοτούνται με τις ισχύουσες διατάξεις, δηλαδή με τη συμπλήρωση οκτώ ετών θητείας, χωρίς μάλιστα να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που θα πάρουν από την κύρια απασχόλησή τους. Οι παλαιότεροι βουλευτές μπορούσαν να βγουν στη σύνταξη με τέσσερα χρόνια βουλευτικής θητείας (συνεχούς ή διακεκομμένης), απολαμβάνοντας μηνιαίες αποδοχές κοντά στις 5.000 ευρώ.

Είναι προφανές ότι την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης και όταν όλοι καλούνται να κάνουν θυσίες και να αποδεχθούν μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματά τους- οι κραυγαλέες αυτές ανισότητες εξοργίζουν. Πολύ περισσότερο όμως εξοργίζει η μεθοδικότητα την οποία έχουν επιδείξει ως σήμερα οι πολιτικοί για να μην αποκαλυφθεί η εύνοια με την οποία αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους και το προσωπικό της Βουλής στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν.
tovima.gr/
Σχόλιο Ζείδωρον:Τα λαμόγια της Τρόικας βλέπουν τα πάντα εκτός από τις λαμογιές των υπαλλήλων τους,των τοποτηρητών τους,γιατί κυβέρνηση δεν είναι αυτό το πράγμα!
Παπάς που βλογάει τα γένια του είναι,Γιάννης που κερνάει και πίνει μόνος του!
Μια συμμορία που φροντίζει για την πάρτη της και τους κολλητούς της,γιατί κακά τα ψέματα όσοι εργάζονται στη Βουλή έχουν μπαρμπάδες και θείτσες στη Κορώνη.
Ακου λέει τους έπιασε ο πόνος για το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής;
Και που λέει ρε μάγκες το Σύνταγμα να περνάτε εσείς καλά και να λιμοκτονεί ο λαός;
Που το βρήκατε μωρέ γραμμένο;

7 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Αυτό πάλι πως τρώγεται;Ωμό η ψημένο διακριτικά σαν να είναι ΤΟΣΤ?Αναφέρει τίποτε τέτοιο το περιβόητο Μνημόνιο;Το συζητήσαμε με τους δανειστές μας;με τις αγορές των κερδοσκόπων;εγκρίθηκε από το ΔΝΤ ;από την Ε.Ε.;από την Ε.κ.Τ. ; ή από την ΤΡΟΙΚΑ με λίγα λόγια;ή ακόμη,ακόμη Τι γνώμη έχουν άραγε οι σοφοί της χώρας μας και οι οικονομολόγοι που βγαίνουν στα παράθυρα και μας παραμυθιάζουν;Οι Συνταγματολόγοι;Το Ελεγκτικό συνέδριο;Ο 'Άρειος Πάγος; το Συμβούλιο της Επικρατείας κ.ο.κ.;;;έχει κανείς άποψη τελικά για αυτά τα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ και απαράδεκτα που μας σπρώχνουν στην απελπισία και στην απόγνωση;;;;Υπάρχει κανείς να μας το πεί.....

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!

ANOULI είπε...

Είναι απαράδεκτο!!!!!!! Είναι ντροπή για μας τους πολίτες που δεχόμαστε τέτοια διάκριση!!!
Και να φανταστείς ότι συγγενής μου βγαίνει στη σύνταξη φέτος με 35 χρόνια υπηρεσία και ανησυχεί ο άνθρωπος τι θα γίνει με το εφάπαξ του!!!
Άρα κύριοι της κυβέρνησης λεφτά υπάρχουν!!!! Έλεγε αλήθεια ο πρωθυπουργός, απλά δεν είπε ποιος θα τα πάρει! Τώρα ξέρουμε!!
Καλό σ/κο να έχεις!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητοί φίλοι Χριστόδουλε,Ανώνυμε και Αnouli θα έχετε ήδη ενημερωθεί πως ο Πρόεδρος της Βουλής και το υπουργείο Οικονομικών,μετά τον θόρυβο που ξέσπασε από τα δημοσιεύματα,έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία διαψεύδουν την είδηση του Βήματος σε ότι αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής μόνο!Τώρα αν και ποιους κατάφεραν να πείσουν άγνωστο.Κυριακή κοντή γιορτή που λένε,θα δούμε.
Να είστε όλοι καλά και καλή Κυριακή!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 6.46/3-7-10
Είναι ο πλέον κατάλληλος εξ ιδιοσυγκρασίας και αποτελεσματικά εξιδανικευμένος για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας,αλλά ΔΕΝ φταίει μόνον αυτός και η παρέα Του..ΦΤΑΙΝΕ
δυστυχώς,δυστυ-χέστατα και αυτοί που τον ψηφίσανε και τον δώσανε την εντολή να "σώσει" τη χώρα...
Για γέλια και για κλάματα είμαστε!Και τώρα τρέχουμε;;;;

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΕΛΈΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΝΕ ΚΡΑΞΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΛΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΥΡΝΟ,ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΕΣ Τ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ. ΣΟΥΡΓΕΛΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΠΛΕΟΝ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ;...ΑΝ ΕΙΝ ΕΤΣΙ!

Unknown είπε...

"Ειναι ιερο δικαιωμα καθε λαου να κακοκυβερνηθει"
Mahatma Gandhi

Υπομονη, δημοκρατια εχουμε, θα περασει και αυτο.

nikpim

Read more: Go to TOP and Bottom