Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Σκέψεις,προτάσεις,απορίες ...




Blogger Ο/Η Maria Tzirita είπε...Δε θέλω ν'ακούω και να διαβάζω πια αντιρρήσεις και κατηγορώ, θέλω ν'ακούω προτάσεις και λύσεις. Εσύ Δημήτρη μου τι προτείνεις να κάνουμε; Ποιόν να ψηφίζουμε τελικά, ποιόν;...11 Μαρτίου 2010 7:25 μ.μ.





To σχόλιο που διαβάσατε ήταν η δυναμική παρέμβαση της αγαπημένης φίλης Μαρίας στο χθεσινό αιχμηρό άρθρο του Μπαρμπανίκου που δημοσιεύσαμε.Εχει δίκιο γιατί όλοι σχολιάζουμε,κρίνουμε,επικρίνουμε και καταδικάζουμε εκ του ασφαλούς οι περισσότεροι.




Η πορεία του Μπαρμπανίκου είναι γνωστή και το blog του είναι εδώ όπου μπορείτε να δείτε τα γραπτά του!
Σε ότι αφορά τον υποφαινόμενο έχω να πω πως σέβομαι την δημοκρατία και τους κανόνες της,όχι όμως και τα κόμματα έτσι όπως είναι δομημένα σήμερα.Καθαρώς αρχηγικά,περιστρεφόμενα γύρω από αυλές,γνωστούς - συγγενείς και λόμπυ συμφερόντων.
Στα κόμματα κατά την ταπεινή μου γνώμη θα έπρεπε να κυριαρχούν,το ήθος,η αξιοκρατία,η ισότητα κι η δικαιοσύνη και στο επίκεντρό τους να είναι ο άνθρωπος - πολίτης κι όχι ο ψηφοφόρος και η κομματική πελατεία.
Εζησα έντονα την εποχή του "βρώμικου 89",όπως έχει μείνει στην ιστορία.Τότε που ο τόπος όλος βούιζε για το που βρήκε ένας νέος άνθρωπος (Κοσκωτάς) τόσα χρήματα κι αγοράζει Τράπεζες,ποδοσφαιρικές ομάδες,περιοδικά κι εφημερίδες (όπως αποδείχτηκε αγόραζε και νομοσχέδια).Ολοι είχαν αυτή την απορία εκτός του πολιτικού κόσμου.Οι πολιτικοί μας όπως και τώρα έτσι και τότε απολάμβαναν τ' αγαθά τους.
Τότε ήταν που σιχάθηκα για πρώτη φορά τον πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα (οι παλιότεροι είχαν κι άλλες ευκαιρίες απογοήτευσης όπως το 65 κι ακόμα χειρότερα την περίοδο του εμφυλίου 1945-1949)!Κι όμως κανένας τους δεν κάνει τίποτα για να αποβάλει η πολιτική όσα στραβά κι ανάποδα κι εγκληματικά κουβαλάει στην πλάτη της κοντά έναν αιώνα τώρα.Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.Νομοθετική και εκτελεστική εξουσία τα ίδια πρόσωπα και η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία καπελωμένη από τους προηγούμενους.
Η πολιτική είναι ένα ακριβό σπορ για λίγους κι ο λαός απλός θεατής και χειροκροτητής,ειδικά όταν εργάζεται 10 ώρες εκ των οποίων οι 2 δώρο στον εργοδότη κι άλλες 4 στη διαδρομή!
Κάποια αμερικάνικη εταιρία "άγνωστο" για ποιούς λόγους παραχώρησε τις ηλεκτρονικές της σελίδες και δημιουργήθηκαν τα blogs!Εδώ κάθε πικραμένος μπορεί "ελεύθερα" να λέει και να γράφει τον πόνο του και κάποιες φορές να προτείνει ό,τι νομίζει πως θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλυτέρευση του πολιτικού μας βίου.Για να επανέλθω λοιπόν στο σχόλιο της φίλης Μαρίας απ' όπου ξεκίνησα αυτό το κατεβατό θα μου επιτρέψετε να αναφέρω μερικές από τις σκέψεις,προτάσεις,απορίες που έχω γράψει τα τρία τελευταία χρόνια.
Κάντε κλικ στην εικόνα
13 Σεπτέμβρη του 2007,τρεις μέρες πριν τις Εθνικές εκλογές,επιστολή του γράφοντος στην εφημερίδα Φίλαθλος για τη λευκή ψήφο και άλλα τινά.
3/3/2010  μόλις προχθές Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε περί λεμονόκουπας και σύγκρουσης με ντόπια και ξένα συμφέροντα.
1/2/2010  Σταματήστε το δούλεμα με τις εξεταστικές επιτροπές,να λάβει τέλος το φαγοπότι των βουλευτών στις εξεταστικές του τίποτα.
3/8/2009  Για τη χαμένη τιμή του κοινοβουλίου πρόταση για μείωση των βουλευτών σε 200 και θέσπιση του βουλευτικού αξιώματος ως την πλέον τιμητική θέση για Ελληνα πολίτη αλλά ΑΜΙΣΘΗ.
4/5/2009  Για την κατάργηση του νόμου περί συγκάλυψης ευθύνης υπουργών.
9/2/2010  Μ(πίζνες) Κ(αλά) Ο(ργανωμένες)  αναφορά στη μεγάλη κομπίνα των ΜΚΟ
Στην ετικέτα Δικαιοσύνη πολλές αναφορές,προτάσεις και απορίες για θέματα δικαιοσύνης.
Αυτά είναι κάποια από τα δημοσιεύματα που μπόρεσα να βρώ (υπάρχουν κι άλλα πολλά) με προτάσεις,ιδέες κι απορίες του γράφοντος.
Και πολύ λογικά κάποιος θα ρωτήσει πως όλα αυτά όμως μπορούν να γίνουν πράξεις;
Διαβάστε εδώ ένα κείμενο του Δεκέμβρη του 2008 με προτροπή στους νέους: "Σπουδαστε,δουλεψτε κι απο μεσα με τα εργα σας και τον τροπο ζωη σας αλλαξτε την κοινωνια.
Εφαρμοζοντας ο καθενας στον τομεα του αξιοκρατια,τιμιοτητα,δικαιοσυνη υπαρχει ελπιδα να ερθουν καλυτερες μερες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom