Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας!!!




Οταν κυκλοφόρησαν τ' "Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας" ο Λουκιανός Κηλαηδόνης είχε δεχθεί την επίθεση του τότε (1979) πρωθυπουργού Γ.Ράλλη,μέσα από τη Βουλή των Ελλήνων,ως υποκινητής του φοιτητικού κινήματος!
Στην Ελλάδα για όλα τα κακώς κείμενα πάντα έφταιγαν οι άλλοι,ποτέ εμείς οι ίδιοι (είτε κυβερνήτες,είτε κυβερνώμενοι).


Μια λύση στην κρίση
Σ’ ένα μικρό χωριό που ζει από τον τουρισμό λόγω της κρίσης τα πάντα έχουν νεκρωθεί. 
Για να επιβιώσουν οι κάτοικοι, ο ένας δανείζεται από τον άλλο. 
Ο καιρός περνά μέσα σ’ αυτή τη θλιβερή ατμόσφαιρα ώσπου μια μέρα… έρχεται ένας τουρίστας και ζητάει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο του χωριού.
Ο ξενοδόχος του λέει την τιμή και εκείνος προπληρώνει με ένα χαρτονόμισμα των 100 Ευρώ. 

Πριν ακόμα ανέβει στο δωμάτιο του, ο ξενοδόχος πηγαίνει το χαρτονόμισμα στο χασάπη στον οποίο χρωστάει ακριβώς 100 Ευρώ.Ο χασάπης παίρνει το χαρτονόμισμα και τρέχει να το δώσει στον κτηνοτρόφο που τον εφοδιάζει με κρέας.
Ο κτηνοτρόφος παίρνει το χαρτονόμισμα και πηγαίνει να το δώσει στην πουτάνα του χωριού που της χρωστάει κάποιες τρυφερές ώρες που πέρασαν μαζί.Εκείνη με τη σειρά της τρέχει και το δίνει στον ξενοδόχο που του χρωστάει μερικές βραδιές που χρησιμοποίησε τα δωμάτια του με τους πελάτες της.
Όπως άφηνε το χαρτονόμισμα στη ρεσεψιόν, ο τουρίστας που μόλις κατέβηκε από το δωμάτιο του λέγοντας στον ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει και άλλαξε γνώμη, αρπάζει το χαρτονόμισμα και φεύγει.
Τελικά τίποτα δεν ξοδεύτηκε, κανείς δεν έχασε, κανείς δεν κέρδισε και όλα τα χρέη ξεχρεώθηκαν!
Μήπως κάπως έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση;
Αν έχετε χρόνο διαβάστε κι αυτό έχει ενδιαφέρον
κι αυτό το βίντεο κατόπιν υποδείξεως φίλου Αναγνώστη

6 σχόλια:

metatisdyo είπε...

1. Η κυβέρνηση Ραλλη ειναι η χειρότερη που εχει περάσει απο την Ελλάδα .
2.Ομως, αν τα εκατό ευρώ τα χρωστούσε κάποιος σε κάποιον στο εξωτερικό δεν θα ξαναγυρνούσαν στον ξενοδόχο .

Unknown είπε...

Παιδιά σας ικετεύω να αφιερώσετε 2 ώρες από την ζωή σας και να δείτε τα δύο ντοκιμαντέρ Money as dept και The money mosters. Και αν μπορούμε να βρούμε τρόπο να τα διαδώσουμε.
Εγώ είμαι 46 χρόνων και νόμιζα ότι ήξερα πάρα πολλά, διαβάζοντας εφημερίδες χρόνια τώρα, πολιτικοποιημένος γαρ, και όταν είδα το πρώτο, και άρχισα να κάνω ερωτήσεις ακόμα και σε οικονομολόγους , δεν είχαν ιδέα.
Εγώ ξέρω ότι σαν Έλληνες έχουμε πολλά ελαττώματα αλλά αλοίμονο σε όποιους μας αντιληφθούμε ότι μας δουλεύουν.
Αν θέλετε σας παρακαλώ απαντήσετε μου αν το είδατε. Θα το βρείτε εύκολα στο διαδύκτιο.
drosulitis

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ φίλε ilissialive και στα δυο απόλυτο δίκιο έχεις!Βέβαια την ιστορία με τον ξενοδόχο την έβαλα για να γελάσουμε,όλα τ' άλλα δυστυχώς στα σοβαρά.Σ' ευχαριστώ για την παρουσία σου.

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ όπως θα είδες στο τέλος της ανάρτησης ικανοποίησα την επιθυμία σου κατά ένα μέρος του Money as dept,του χρήματος ως χρέους!
Να είσαι καλά,πολύ καλή η υπόδειξή σου.

Unknown είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ γιαυτή σου την ενέργεια. Προσπαθώ όσο τίποτε να γίνει γνωστό και να διαδωθεί αυτό το ντοκιμαντέρ. Έχω στείλει σε πολλά blogs αυτό το θέμα αλλά κανένα δεν ανταποκρίθηκε.
drosulitis

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ δεν καταλαβαίνω το λόγο που ένα μπλογκ που δεν εκπροσωπεί κανέναν πέρα από το γράφοντα να μη θέλει να βάλει συγκεκριμένο βίντεο.
Να είσαι καλά και καλή Κυριακή!

Read more: Go to TOP and Bottom