Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Η άλλη πλευρά του Φεγγαριού



Επειδή η ζωή δεν είναι μόνο πολιτική ή μάλλον επειδή τα πάντα στη ζωή είναι πολιτική,θέλω σήμερα να σας δείξω την άλλη πλευρά του Φεγγαριού.
Την αφώτιστη πλευρά της ζωής μας!
Ισως κάποιοι σκοπίμως φροντίζουν να μην είναι φωτισμένη επαρκώς.
Οι περισσότεροι εξ ημών που έχουμε την υγειά μας,την οικογένειά  μας και τη δουλίτσα μας δεν βλέπουμε ή δεν θέλουμε να δούμε θέματα,προβλήματα και καταστάσεις που συμβαίνουν δίπλα μας .
Μας αρέσει να βαδίζουμε κουμπωμένοι κι ατσαλάκωτοι!
 Μιλάω για τα παιδιά με αναπηρίες και τους γονείς τους.
Ομολογώ ότι για το θέμα γνωρίζω ελάχιστα και γι' αυτό θα σας παραπέμψω στα δυο ιστολόγια της κυρίας  Λυγερής Βασιλείου αφού πρώτα σας παραθέσω μια φράση της:
 "Σε όλους τους γονείς παιδιών με αναπηρίες ,που έχετε ήδη ξεκινήσει με αγωνία έναν δρόμο δύσβατο κι ανηφορικό, θέλω να στείλω ένα μήνυμα: Δεν είμαστε τυχαίοι. Μας επέλεξε ο Θεός για τα δύσκολα. Η Αξιοπρέπεια, η Υπομονή, το Όραμα η Πίστη, η Ελπίδα, και η Αγωνιστικότητα είναι μοναδικές επιλογές.Η η ζωή μας είναι μονόδρομος... Ας την δεχτούμε, ας την αγαπήσουμε και ας αγαπηθούμε... Ας αναγνωρίσουμε στον εαυτό μας το δικαίωμα στο Όραμα και την Ελπίδα."
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες και δείτε  ιδίοις όμασι την άλλη πλευρά του φεγγαριού.
Ετσι θα γνωρίσετε και θα  εκτιμήσετε το αγαθό που λέγεται ζωή!




10 σχόλια:

Aristodimos είπε...

Η Λυγερή κανει εναν μεγάλο αγώνα και η ιστοσελίδες της οντως ειναι ενας χωρος προβληματισμού και ανάδειξης ολων αυτων των προβλημάτων και αγώνων.

Καλό μηνα
Αρης

Anestis Ketsetzidis είπε...

Εύγε!
καλό μήνα.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αρη μου όταν τα προβλήματα δεν μας αγγίζουν τα ξεπερνάμε σαν να μην υπάρχουν.Ειλικρινά διαβάζοντας ιστορίες στα μπλογκ της Λυγερής ανατρίχιασα και χιλιάδες σκέψεις πέρασαν αυτόματα από το μυαλό μου.Πιστεύω ότι πρέπει να τα διαβάσουν όλοι οι άνθρωποι για να εκτιμήσουν αυτό που έχουν.Υγεία στη ζωή τους!Να είσαι καλά φίλε μου,καλό μήνα επίσης!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ανέστη καλησπέρα και καλό μήνα επίσης.Τα εύγε ανήκουν σ' αυτή την άξια γυναίκα τη Λυγερή.Εγω θα ήμουν ευχαριστημένος αν έστω και δέκα άνθρωποι με βάση αυτή την ανάρτηση αναθεωρούσαν τις απόψεις τους για τη ζωή.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Φίλε !!!
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσοχή σου .
Οι κεραίες της καρδιάς μου την μετέφρασαν σε ΑΓΑΠΗ για την Ζωή και τον Άνθρωπο που την εμπιστεύτηκε ο Θεός αποκλειστική και ιδιαίτερη για τον καθένα.
Την παρέμβασή σου την θεωρώ έμπρακτη συμμετοχή στην Ζωή ,που σημαίνει ότι
ο ίδιος είσαι ΠΑΡΩΝ ,και την μοιράζεσαι με τους συνανθρώπους σου.
Σου εύχομαι από καρδιάς, να μεταλαμβάνεις χαρές και λύπες και η ψυχή σου να τις μετουσιώνει ,σε Αγάπη, Όραμα, Πίστη κι Ελπίδα.
Υγεία σε Σένα, την οικογένειά σου και όλους τους φίλους της σελίδας σου.
Μακάρι και σ' όλο τον κόσμο, Θέε μου, πρωίστως στα Παιδιά όλου του κόσμου.
Ευχαριστώ

Vassilis είπε...

Το φως δεν χάνεται ποτέ ακόμα και αν εμείς δεν το βλέπουμε.
Έτσι και την πλευρά του φεγγαριού που εμείς μπορεί να τη βλέπουμε σκοτεινή τη φωτίζει η αγάπη και η αφοσίωση των ανθρώπων όπως η κυρία Λυγερή που δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν με πίστη και αγωνιστικότητα τον αγώνα τους.
Δες και μία παλαιότερη ανάρτηση της Άσπας σχετική με το θέμα :

http://aspaonline.blogspot.com/2008/06/blog-post_19.html

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Λυγερή σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!Να σ' έχει καλά ο Θεός και να σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις τον αγώνα σου.
Καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

"Καταπληκτική ιστορία καθημερινών ανθρώπων με σιδερένια θέληση: από αυτές που χρειάζεται να τις μαθαίνουμε αλλά δυστυχώς σπάνια αναφέρονται."!Βασίλη δικά σου λόγια,πριν ένα χρόνο,τα οποία προσυπογράφω.Καλό βράδυ!

Unknown είπε...

υπέροχη ανάρτηση μπράβο σου....νάσαι καλά...καλό σου μηνα

zeidoron dtsoukas είπε...

Να είσαι καλά Παναγιώτη σ'ευχαριστώ!
Καλό μήνα επίσης.

Read more: Go to TOP and Bottom